Regijsko srečanje otroških gledaliških skupin 2017

Regijsko srečanje otroških gledaliških skupin 2017

Datum/Čas:
Datum: 12/04/2017
Ura: 8:30

Lokacija dogodka:
Dom kulture Ormož, Skolibrova 17, 2270, Ormož

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: dogodek za otroke, jskd, ljubiteljska kultura


Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Ormož vabi na Regijsko srečanje otroških gledaliških skupin 2017, ki bo v sredo, 12. aprila 2017, od 8.30 ure naprej v Domu kulture Ormož.

Na srečanju sodelujejo:
  • ob 8.30: Gledališka skupina »Kapljice« VIZ, Vrtec Ormož, (Repa velikanka).
  • ob 8.55: Gledališka skupina Osnovne šole in vrtca Sveta Trojica, (Zakaj je volk užaljen)
  • ob 9.20: Gledališka skupina Osnovne šole Minke Namestnik – Sonje, (Sneguljčica in poštar)
  • ob 10.15: Dramski krožek Osnovne šole Ljudski vrt Ptuj, (Slamnati bikec)
  • ob 11.00: Gledališki klub učencev 7. in 8. razreda Osnovne šole Miklavž pri Ormožu, (Nina)
  • ob 11.50: Ložniški gledališki bend, Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, Podružnična šola Zgornja Ložnica, (Billy Elliot)
  • ob 12.25: Muhasti petošolci, Osnovna šola Antona Ingoliča Spodnja Polskava, Podružnica Zgornja Polskava, (Živalske novice – dolgčas okužil muhe)
  • ob 12.50: Nepoznani, Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica (Malekovi)
  • ob 13.30: Gledališki studio DPD Svoboda Ptuj, (Prov hudo/ja, fajn/cool/ ful kul)

Strokovna spremljevalka srečanja bo Simona Zorc Ramovš, gledališka igralka in režiserka, je svoje življenje posvetila kulturi, predvsem ljubiteljski. Usmerjala je vsa umetniška področja, še posebej pa se je posvetila uprizoritvenim dejavnostim – predvsem gledališkim predstavam pa tudi ugledališčeni poeziji in sodobnemu plesu. Do leta 2007 je deset let vodila gledališko skupino GG NeNi, za katero je režirala dela slovenskih in tujih dramatikov in pesnikov. Je pobudnica in soustanoviteljica leta 1984 ustanovljenega gledališča poezije Mobrazkas, kasneje gledališče Boldrik II. v Grosupljem. Obiskovala je gledališko šolo GILŠ-KODUM pri ZKO Slovenije, od 1986 do 1989 je bila redna članica šentjakobskega gledališča. Leta 1996 je z odliko diplomirala na ruski akademiji gledališke umetnosti GITIS-RATI, na oddelku za gledališko in filmsko igro v Moskvi ter uspešno, kot igralka in režiserka, producirala več umetniških projektov. V sodelovanju z JSKD poučuje dramsko igro ter osnovne tehnike govora in diha na različnih delavnicah po vsej Sloveniji in v vseh starostnih stopnjah; zadnjih nekaj let pa je tudi državna selektorica za otroško in odraslo ljubiteljsko gledališče. Leta 1992 je prejela Severjevo nagrado za predstave v ljubiteljskem v ljubiteljskem gledališču, leta 2016 pa zlati znak JSKD za dosežke na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti.

Vir: Barbara Podgorelec, JSKD Območna izpostava Ormož

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.