Razstava Milana Eriča (otvoritev)

Razstava Milana Eriča (otvoritev)

Datum / Čas
Date(s) - 17/01/2024
18:00

Lokacija
Galerija Luna

Kategorije


Vljudno vas vabimo na odprtje razstave Milana Eriča, ki bo v sredo, 17.1.2024 ob 18.00 v Galeriji Luna, Murkova ulica 2, Ptuj.

Milan Erič je na ptujskem Ex-tempore Karneval 2023 prejel nagrado Galerije Luna, in sicer samostojno razstavo v naši galeriji, ki jo sedaj realiziramo. Avtor se ukvarja s slikarstvom, ilustracijo in risanim filmom, kar se kaže tudi v njegovem umetniškem delu, kjer opazimo preplet teh treh umetniških zvrsti. V svojem štiridesetletnem ustvarjalnem delovanju je izoblikoval prepoznavno likovno govorico, ki temelji na risbi. V svoji likovni izraznosti uporablja kritiko družbe s pridihom humorja in satire, s katerim upodobljene teme približa širši javnosti.

Milan Erič,  rojen leta 1956 v Slovenj Gradcu, je leta 1979 diplomiral na Oddelku za slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani v letniku prof. Janeza Bernika in leta 1981 končal slikarsko specialko na isti šoli pri istem profesorju. Leta 1980 je prejel študentsko Prešernovo nagrado za risbo na ljubljanski akademiji. V letih 1981 in 1982 je obiskoval študij grafične specialke v letniku prof. Bogdana Borčiča. Po končanem študiju se ukvarja s slikarstvom, risanim filmom in ilustracijo. Svoja slikarska dela in risbe predstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah od leta 1980 v Sloveniji in tujini. Sodeluje na razstavah doma in v tujini.

Vir: Doroteja Kotnik

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.