Rankoh Fujima: Japonski tradicionalni ples

Rankoh Fujima: Japonski tradicionalni ples

Datum/Čas:
Datum: 19/06/2017
Ura: 18:00

Lokacija dogodka:
Dominikanski samostan Ptuj, Muzejski trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: ples


Vljudno vabljeni v ponedeljek, 19. junija 2017, ob 18.00, v Dominikanski samostan Ptuj (Velika dvorana) na prav posebno prireditev Japonski tradicionalni ples – Rankoh Fujima.

Odpotujte v čarobni svet tradicionalnega japonskega gledališča in plesa ter spoznajte del izjemno bogate tradicije dežele vzhajajočega sonca.

Nastopil bo japonski kulturni odposlanec in klasični plesalec Rankoh Fujima, ki je naslednik družine Fujima. Leta 1967 sta ga je njegova babica Fujiko Fujima in mama Rankei Fujima začeli učiti japonski klasični ples, svoj prvi nastop pa je imel pri rosnih šestih letih. Leta 1978 mu je četrti vodja šole, Kan-emon Fujima, podelil umetniško ime »Rankoh Fujima«. Za svojo šolo organizira plesne predstave, imenovanje »Shikokai«, svoje lastne recitale, imenovane »Rankoh-no-kai«, ter predstave več različnih šol, imenovane »Goyokai«. Poleg klasičnih del, ki jih je podedoval po svoji prababici Kampachi Fujima, babici in mami, je tudi avtor številnih lastnih produkcij in koreografij, ki so nastala na podlagi literarnih del in skladb iz tujine. Leta 2015 je premierno predstavil »NOBUNAGA« v predstavi z naslovom »Deai« (Srečanje), ki jo je organiziral v sodelovanju s svetovno znanima baletnikoma iz Rusije in Japonske: Faroukom Ruzimatovom in Morihirom Iwato. Študiral je glasbo nagauta pod mentorstvom vodja šole, Shojirojem Kineyo VI, igro gledališča nō šole Komparu pod mentorstvom pokojnega Nabutake Komparuja ter čajni obred šole Urasenke pod mentorstvom Sokujitsuana Souana. Prav tako je študiral hayashi (glasbeno spremljavo) pod mentorstvom pokojne Seiko Tosha in si pridobil umetniško ime Kiyoshi Tosha.

V letih svojega delovanja si je prislužil številne nagrade, med njimi nagrado Ministrstva za izobraževanje, kulturo, šport, znanost in tehnologijo Japonske za umetniško udejstvovanje in nagrado Agencije za kulturne zadeve Japonske za novinca na Nacionalnem umetniškem festivalu. Trenutno deluje tudi kot član žirije na Nacionalnem plesnem tekmovanju Tokyo Shimbun, kakor tudi na Mednarodnem plesnem tekmovanju v Seulu, Južna Koreja.

PROST VSTOP!

Vir: Barbara Ferčič, odnosi z javnostmi Mestne občine Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.