Ptujska Obarjada 2016

Ptujska Obarjada 2016

Datum/Čas:
Datum: 06/02/2016
Ura: 9:00 - 13:00

Lokacija dogodka:
Minoritski samostan Ptuj, Minoritski trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: humanitarni dogodek, kurentovanje


Ptujska Obarjada 2016

Pred nami je 11. OBARJADA, največji humanitarni, karnevalski dogodek, ki bo potekal 6. februarja 2016 na dvorišču Minoritskega samostana Ptuj od 9. ure naprej. Marko Klemenčič, predsednik Lions kluba Ptuj, je na predstavitvi projekta izpostavil: »11. Obarjada je iz leta v leto večji družabni in kulinarični dogodek, ki ga letos selimo na novo lokacijo. Pričakujemo več kot 1500 ljudi, prijavljenih imamo kar 24 ekip, pripravljamo poseben program.« Gre za enega izmed glavnih dogodkov karnevalskega dogajanja in s tem turizma Ptuja. Organizator, humanitarno društvo Lions klub Ptuj, je letos v ospredje postavil dobrodelni pomen projekta. Kot je za lionizem značilno, bodo vsa sredstva, ki se bodo zbrala v okviru 11. Obarjade, namenili za dobrodelen namen. Ključna namena sta dva:

  • nakup prilagojenega avtomobila za mladeniča, ki je od rojstva na invalidskem vozičku,
  • nakup proteze za fanta, ki je zaradi bolezni ostal brez noge.

Igor Kolar, letošnji vodja projekta, je na predstavitvi dodal, da bodo na dogodku pripravili 1000 litrov obare, ki se bo brezplačno razdelila med ljudi. Kolar je poudaril še, da postaja Obarjada vse bolj vseslovenska, saj so prijavljene ekipe iz Podravja, Pomurja, Obsotelja in ob koncu povedal: »Počaščeni smo, da bosta letošnjo 11. Obarjado obiskala tudi predsednik RS Borut Pahor in guverner Lions Zveze Slovenija Branko Dolenc.« Izjava za javnost predsednika Lions kluba Ptuj Marka Klemenčiča, predsednika RS Bouta Pahorja in guvernerja Lions zveze Slovenije Branka Dolenca je predvidena ob 13.30 uri na dvorišču Minoritskega samostana.

Prireditev bo trajala od 9. do 13. ure. Program bosta povezovala Luka Huzjan in Jože Ekart, 11.Obarjada pa je pomemben projekt humanitarnega društva Lions kub Ptuj, ki letos beleži že 16 leto obstoja. V tem času so z različnimi akcijami pomagali pomoči potrebnim, med največje spadajo vsakoletna obdaritev otrok in družin v predbožično novoletnem času, pomoč članom društva MODSS Ptuj in Ozara Ptuj ter posebna krvodajalska akcija.

Program Obarjade:
  • 9:00:Otvoritev dogodka in nagovor organizatorja – Lions Klub Ptuj
  • 9:05: Predstavitev OBARJADE: Kaj pomeni obara etnološkem prostoru?
  • 9:10: Pričetek kuhanja obare
  • 9.10 – 13.00: Zabaven program
  • 12:00: Prihod predsednika RS Boruta Pahorja in guvernerja
  • 12:00 – 13.00: Pokušanje obare in jesenskih pridelkov Haloz in Slovenskih goric (obaro bo z Lioni delil tudi predsednik RS Borut Pahor) ter strokovna ocenitev obar tekmovalnih skupin
  • 13:00: Razglasitev in podelitev nagrad
  • 13.30: Izjava za javnost

Maja Krušič Šega, PR pooblaščenka guvernerja Zveza Lions Klubov Slovenije

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.