Prvomajske počitnice 2021 v ptujskem muzeju

Prvomajske počitnice 2021 v ptujskem muzeju

Datum/Čas:
Datum: 24/04/2021 - 02/05/2021
Ura: 9:00

Lokacija dogodka:
Ptujski grad, Na gradu 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: delavnice, dogodek za otroke, muzej ptuj, razstava


V Pokrajinskem muzeju Ptuj – Ormož so pripravili nekaj dejavnosti za družine, ki se bodo izvajale med prvomajskimi počitnicami na Ptujskem gradu:

POGLEJ V MUZEJ

Obisk Ptujskega gradu za družine

V času prvomajskih počitnic, od sobote, 24. 4. 2021 do nedelje, 2. 5. 2021, smo za družine ob samostojnem ogledu muzejskih zbirk v Ptujskem gradu pripravili vrsto dejavnosti:

UGANKE NEUGNANKE

V sobanah Ptujskega gradu so se skrile uganke neugnanke, ki čakajo, da jih rešite!

ZMAJ, KI JE VIDEL SVETNIKA

V soboto, 24. aprila 2021, se nam med 10. in 13. uro pridružite pod arkadami Ptujskega gradu na kreativni delavnici za družine, kjer si lahko izdelate papirnatega letečega zmaja. Udeležba na Muzejskem vikendu je brezplačna. Delavnica se izvaja zunaj, na njej pa upoštevamo priporočila NIJZ (razkuževanje, razdalja, maske).

Za tiste, ki nas ne morete obiskati v živo, smo pripravili video delavnico, kako izdelati papirnatega zmaja, ki leti. Preizkusite se v izdelavi tudi vi! Fotografije vaših izdelkov nam lahko pošljete na naslov pedagogi@pmpo.si in objavili jih bomo na muzejski Facebook strani! Video posnetke muzejskih delavnic si lahko ogledate na Youtube kanalu Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož.

Poiščite umetnine, na katerih so upodobljeni zmaji!*

SKRINJA, STOL, OMARA

Odkrijte najlepše in najbolj zanimive kose starega grajskega pohištva!*

Dejavnosti “Uganke neugnanke”, “Zmaj, ki je videl svetnika” in “Skrinja, stol, omara” se izvajajo med samostojnim ogledom muzejskih zbirk v Ptujskem gradu. Za ogled je potrebna vstopnica. Cena: družine 16 € / odrasli 8 € / otroci 3 € / predšolski otroci brezplačno.

* Za dejavnosti “Zmaj, ki je videl svetnika” ter “Skrinja, stol, omara” potrebujete muzejske kartončke, ki so na voljo na muzejski blagajni. Pri izvajanju upoštevamo priporočila NIJZ (razkuževanje, maske, razdalja).

Vir: Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.