Prvo očiščenje (The First Purge)

Prvo očiščenje (The First Purge)
Prvo očiščenje (The First Purge)

When

15/07/2018    
19:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Prvo očiščenje (The First Purge), Gerard McMurray, ZDA, 2018, 97 min

Srhljivka Prvo očiščenje prihaja po seriji treh filmov Očiščenje in se vrača na sam začetek. Vse filme je ustvaril in režiral James DeMonaco, tudi za Prvo očiščenje je napisal scenarij, režijo srhljivke pa je tokrat prepustil Gerardu McMurrayju.

Film je produciral znani mojster srhljivk Jason Blum s svojo produkcijsko hišo Blumhouse Productions (Blum je med drugim produciral filme Črni Klanovec, Noč čarovnic, Resnica ali izziv, Srečen smrtni dan, Zbeži!) in priznani režiser Michael Bay ter producenti Brad Fuller, Andrew Form in Sébastien K. Lemercier.

Ameriška vlada preizkuša sociološko teorijo, kjer državljanom dovoljuje, da v eni noči dajo duška svoji jezi in agresiji ter vršijo kakršnekoli zločine, pa za to ne bodo kaznovani. Za vsakršno obliko zločina – tudi umor – jim je na voljo 12 ur. Vlada je prepričana, da podpora in pomoč državljanom nista več potrebni, zato želi z eksperimentom očiščevanja zmanjšati število prebivalcev in revitalizirati državo, še posebej okrožje Staten Island. Ko eden od državljanov Dmitri (Y’lan Noel) izve, da se bo v njegovem domačem okolju izvajal ta poskus, ki bo za vedno spremenil odnose med prebivalci in vlado, je pripravljen narediti vse, da reši svoje ljubljene, med drugim tudi aktivistko Nyo (Lex Scott Davis) in njenega mlajšega brata Isaiaha (Joivan Wade). Državljani strnejo svoje vrste, da bodo na ulicah za vsako ceno varovali prebivalce in vse, kar je še ostalo od človeštva. Ko vlada ugotovi, da se ljudje ne očiščujejo kljub obljubljeni denarni nagradi, še bolj pritisnejo na državljane, da se »očistijo«.

NA SPOREDU: v petek, 13. julija 2018, ob 21.00; v nedeljo, 15. julija 2018, ob 19.00.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.