Projekt Florida (The Florida Project)

Projekt Florida (The Florida Project)
Projekt Florida (The Florida Project)

When

11/01/2018    
19:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Projekt Florida (The Florida Project), Sean Baker, ZDA, 2017, 111 min

Zgodba o ljudeh s socialnega roba, ki prebivajo v zanikrnem motelu sredi s soncem obsijane Floride. Pisane barve, otroška igrivost in družinske zdrahe prekrivajo manj barvito stvarnost. Cannes 2017 – Štirinajst dni režiserjev. Liffe 2017. Nominacija za zlati globus za stransko moško vlogo (Willem Dafoe).

Moonee je neizmerno živahna šestletnica z bujno domišljijo. Z druščino prijateljev izkoristi vsako priložnost za novo potegavščino, ki ob živce spravi sostanovalce. Njeno vedenje prav nič ne moti njene mlade mame Halley, s katero prebivata v pisanem motelu v bližini floridskega Disneylanda. Moonee lahko s prijatelji zgolj sanja o pravljičnem svetu obilja, medtem ko skuša Halley s preprodajo ukradene robe, malimi prevarami in občasno prostitucijo zaslužiti za najemnino.

Avtor o filmu: »Še vedno uporabljamo nekatere od gverilskih tehnik filmskega ustvarjanja kot pri Tangerine, vendar sem imel tokrat na voljo več možnosti – eden od razlogov za odločitev za bolj nadzorovani, klasični vtis 35-milimetrskega filma je bil, da smo zgodbo poskušali povedati skozi oči šestletnice. Njen svet je vedno malce rožnato obarvan, zato sem mu hotel dodati lesk, ga obogatiti. Digitalni format je čudovit, v obeh formatih vidim prednosti in lepoto. Vendar ti ne omogoča tiste organske kakovosti, ki jo prinese celuloid.« – Sean Baker

Na sporedu v četrtek, 11. januarja 2018, ob 19.00, v petek, 12. januarja 2018, ob 20.00 in v nedeljo, 14. januarja 2018, ob 18.00.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb.com

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.