Predavanje z likovno delavnico na temo VII. državne likovne razstave Oblo in oglato

Predavanje z likovno delavnico na temo VII. državne likovne razstave Oblo in oglato
Predavanje z likovno delavnico na temo VII. državne likovne razstave Oblo in oglato

When

15/06/2019    
10:00

Where

Stara steklarska Ptuj
Slovenski trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Območna izpostava JSKD Ptuj pripravlja predavanje z likovno delavnico na temo VII. Državne likovne razstave Oblo in oglato. Predavanje in delavnico bo vodil Janez Zalaznik, akademski slikar, ki se poleg  slikarstva ukvarja z grafičnim oblikovanjem, pedagoškim delom in likovno publicistiko.

Predavanje

V prvem delu predavanja se bodo udeležence seznanili z likovno teorijo kontrasta med oblimi in oglatimi oblikami, nato pa preko primerov iz zgodovine umetnosti še z različnimi možnostmi njegove uporabe v likovnih delih. Predavatelj bo predstavil tudi obsežen priročnik, ki bo izšel ob razpisu in ga bo možno na predavanju kupiti ali naročiti. Sledil bo razgovor ob morebitnih vprašanjih. Predavanje je brezplačno.

Delavnica

Delavnico bodo sestavljale različne vaje pri katerih bodo udeleženci potrebovali trše papirje (250gr +) za risanje (šeleshamer, risalni listi,…) A3 formata ter svinčnike, radirko, šestilo, ravnilo, nekaj osnovnih akrilnih barv, čopiče, posode za vodo, krpice in paleto. Kiparji naj prinesejo žico, karton, olfa nož, klešče, lepilo, po želji tudi najdene predmete poudarjeno oblih in/ali oglatih oblik. Delavnica bo predvidoma trajala 3 šolske ure, vendar je to odvisno tudi od števila udeležencev in obsega vaj. Delavnica je namenjena predvsem spoznavanju različnih izraznih možnosti in NE oblikovanju končnih izdelkov. Kotizacija za delavnico znaša 20 €

Prijave zbiramo do 5. junija 2019 na Območni izpostavi JSKD Ptuj, Jadranska 13, 2250 Ptuj.

Vir: Mihael Roškar, JSKD OI Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.