Postani začasni skrbnik malih mačjih velikanov

Postani začasni skrbnik malih mačjih velikanov

Datum / Čas
Date(s) - 21/05/2022
10:00 - 14:00

Lokacija
CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj

Kategorije


Postani začasni skrbnik malih mačjih velikanov / Izobraževanje za prostovoljce

Pridruži se najbolj ljubki prostovoljski akciji v Sloveniji in začasno posvoji dudarčka! Vsako poletje se zavetišča po vsej Sloveniji soočajo s porastom osirotelih mačjih mladičev, ki niso samostojni in brez specifične nege in oskrbe ne morejo preživeti. Neprecenljivo pomoč pri tovrstnih primerih nudijo prostovoljci, ki ta mala, nebogljena bitjeca za nekaj tednov vzamejo k sebi in jim pomagajo odrasti v mlade, zdrave in razigrane mačkone, primerne za posvojitev v stalne domove.

Delavnica je namenjena prostovoljcem, ki bi želeli pridobiti teoretično in praktično znanje o oskrbi mačjih sesnih mladičev (dudarčkov) in v prihodnje pomagati pri reševanju življenj teh malih velikanov. Delavnico bodo vodile Mojca Grilc, veterinarka, zaposlena v Zavetišču za živali Maribor, Katja Štumberger, dolgoletna prostovoljka pri oskrbi mačjih mladičev, in Helena Pauko, etologinja, ki nam bo povedala nekaj več o pomenu zgodnje socializacije mačk.

Ciljna skupina: 18+, lahko tudi mlajši s spremstvom polnoletne osebe, ki bo prevzela odgovornost, v kolikor se odločijo za začasno skrbništvo živali.

Udeležba je brezplačna.

Vir: Mateja Lapuh, CID Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.