fbpx

Poročil se bom s svojo ženo (komedija)

Poročil se bom s svojo ženo (komedija)
Deli na:

Datum/Čas:
Datum: 03/04/2020
Ura: 18:00

Lokacija dogodka:
Dom krajanov Rogoznica, Slovenskogoriška 18, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: komedija, ljubiteljska kultura


Dramska sekcija Kulturnega društva Rogoznica vabi na ogled komedije Poročil se bom s svojo ženo, avtorja Marjana Marinca.

Zgodba se dogaja v pretesnem podnajemniškem stanovanju, za katerega grabežljiv najemodajalec zahteva vsak dan višje plačilo. Mlad par je v stiski, čakata na večje službeno stanovanje, za katerega pa se mož ne potrudi dovolj. Želita si otrok, a sobica je premajhna, niti kuhati ne smeta v njej.

Njuna skupna prijateljica zavaja moža, mlada žena je razočarana, počuti se osamljeno in zapostavljeno, brez ljubezni. Na vidiku je ločitev.

Situacijo prihitita reševat moževa mati in ženin oče; oba z bogatimi življenjskimi izkušnjami. Dogovorita se, da bosta pri mladih zanetila ljubosumje z namišljeno izjavo, da se drug znova poroči. To jima tudi uspe. Ona si v sobico pripelje svojega nerodnega šefa. On pripelje prijateljico, ki je bila povod za prepir.

Na koncu mož le dobi stanovanje, žena ga ima še zmeraj rada. Prijateljica pa se bo poročila s fantom, ki se je pred kratkim vrnil iz tujine.

Premiera bo v petek, 3. 4. 2020 ob 18. uri v Domu krajanov Rogoznica.

Vir: Nino Galun, Kulturno društvo Rogoznica