Polnočno sonce (Midnight Sun)

Polnočno sonce (Midnight Sun)
Polnočno sonce (Midnight Sun)

When

15/04/2018    
19:30

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Polnočno sonce (Midnight Sun), Scott Speer, ZDA, 2018, 91 min

Katie (Bella Thorne) so že v rani mladosti postavili diagnozo redke neozdravljive genetske bolezni z latinskim imenom xeroderma pegmentosum – pigmentne kserodermije. Ker gre za skrajno občutljivost na ultravijolične žarke, mora Katie svoje dneve preživljati v izolaciji pred soncem, saj bi lahko že najmanjša izpostavitev pomenila smrt. Tako razen družbe ovdovelega očeta Jacka (Rob Riggle) in edine prijateljice Morgan (Quinn Shephard) dekle podnevi sama ždi v svoji sobi, kjer na kitari piše pesmi in otožno zre skozi zatemnjeno okno; želi si biti del vsakodnevnega sveta – hrepeni za tistim, kar je za nas nekaj samoumevnega. Od tod leta in leta opazuje Charlieja Reeda (Patrick Schwarzenegger) na njegovi poti v šolo in iz nje – ne da bi se on tega zavedal.

Romantična drama je nastala na podlagi japonskega filma Pesem soncu (v izvirniku Taiyō no Uta) Norihira Koizumija, v katerem je obolelo junakinjo igrala umetnica in pevka Yui (in v njem izvedla nekaj svojih pesmi). »Obožujem pravljice,« pravi Scott Speer (Odpleši svoje sanje 4), ki je ganljivo zgodbo o ljubezni ter izgubljenih in izpolnjenih sanjah v novi inačici režiral po scenariju Erica Kirstena.

NA SPOREDU: v petek, 13. aprila 2018, ob 19.30; v soboto, 14. aprila 2018, ob 17.30; v nedeljo, 15. aprila 2018, ob 19.30.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: Uradna Facebook stran (https://www.facebook.com/midnightsunmov)

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.