Poletna muzejska noč Ptuj 2018

Poletna muzejska noč Ptuj 2018
Poletna muzejska noč Ptuj 2018

When

16/06/2018    
18:00

Where

Ptujski grad
Na gradu 1, Ptuj, 2250

Event Type

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na tradicionalno muzejsko prireditev POLETNA MUZEJSKA NOČ 2018 NA PTUJSKEM GRADU, ki se bo odvijala v soboto, 16. junija 2018, od 18. do 24. ure.

Poletna muzejska noč je skupna akcija slovenskih muzejev in galerij, ki tretjo soboto v juniju med 18. in 24. uro vabijo na brezplačne oglede in dogodke. Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož bo na Poletno muzejsko noč na široko odprl vrata Ptujskega gradu. Ob 18. uri so družine vabljene na muzejsko delavnico in čajanko za kraljeviče in kraljične. Osrednji dogodek, modna revija nakita “Muzejske inspiracije – sodobne kreacije / Oblikovanje nakita po zgledu rimskega”, se bo odvil v grajskem palaciju ob 21. uri. Modna revija je nadaljevanje koncepta Muzejske inspiracije – sodobne kreacije. Ta je lani zaživel v sodelovanju z modnima oblikovalkama, ki sta svoj navdih poiskali v prazgodovini.

Letos smo spodbudili oblikovalce sodobnega nakita: Martino Obid Mlakar, Natašo Grandovec in Srečka Molka. Na podlagi antičnih originalov so oblikovalci poustvarili sodoben nakit. Poleg tega je dal muzej izdelati tudi posnetke antičnega nakita, ki jih je mojstrsko izdelal ptujski zlatar Srečko Bedrač. Dogodku bodo v drugi polovici leta sledili razstava, simpozij in delavnice izdelave nakita. Muzejske zbirke v Ptujskem gradu bodo na Poletno muzejsko noč od 18. do 24. ure na ogled brezplačno.

Vir: Metka Stergar, Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.