Poletna meditacija na Ptuju: Zazen (sedeča) meditacija

Poletna meditacija na Ptuju: Zazen (sedeča) meditacija
Poletna meditacija na Ptuju: Zazen (sedeča) meditacija

When

26/06/2018    
18:30 - 19:30

Where

Zavod BodiDobro
Rajšpova 14, Ptuj, 2250

Event Type

Sedeča meditacija oz. zazen je primerna za vsakogar. Tako za začetnike, kot za vse, ki meditirajo leta in leta. Je praksa, kjer smo vedno prisotni in pozorni. Na Ptuju bo praksa v poletnih mesecih potekala vsak torek zvečer (18.30 – 19.30).

Znižan prispevek za redne poletne vadbe (do 31. 8. 2018):
Redna poletna tedenska vadba: 15€ (1 mesec) – redna cena 20€.
Posamičen obisk: 5€ (redna cena: 7€)

Prijava preko obrazca: https://goo.gl/forms/KE2zaqWGVGijRDd22
Več informacij: marjan@zvocnakopel.si ali 051/440 990
Poletna meditacija poteka v prostorih zavoda BodiDobro (Rajšpova 14).

Temelj te meditacije je zazen. Zanj je značilna ustrezna drža, ki je odvisna od podlage, na kateri sedimo (zafu, vzglavnik, spodvita deka, stol, pručka…). Bistveno je, da sta spodnji del hrbta in hrbtenica vzravnana. Celotno telo pa je uravnoteženo in osrediščeno v svojem spodnjem delu.  Sedeča meditacija je primerna za vse, ki se želite sprostiti, biti pozorni in odkrivati sami sebe.

Ko sedimo, skušamo preprosto samo biti – tukaj, v prostoru, v danem trenutku. Skušamo biti pozorni. Da ne odtavamo. Doživljamo, kar v danem trenutku doživljamo. Neodvisno od našega trenutnega počutja in dogajanja v našem življenju. V času meditacije ničesar in nikogar ne presojamo. Meditacija je pot in potovanje. Pomaga nam, da smo bolj umirjeni in povezani sami s seboj (NE, meditacija ni instant metoda, kjer po enem srečanju rečemo – zdaj pa smo razsvetljeni!).

Kdaj je pravi čas za začetek zen meditacije? SEDAJ!

Opomba: Nisem učitelj meditacije. Tudi ne učim meditacije. Prakticiram pa zen meditacijo in zvočno meditacijo. In verjamem, da lahko ustvarim prostor, kjer boste tudi vi v miru prakticirali svojo meditacijo.

Vir: Preobrazba 42, Marijan Ostroško sp

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.