Pohod z rdečimi baloni Ptuj 2020

Pohod z rdečimi baloni Ptuj 2020

Datum/Čas:
Datum: 29/02/2020
Ura: 11:00

Lokacija dogodka:
Knjižnica Ivana Potrča Ptuj, Prešernova 33, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: humanitarni dogodek


Ob Mednarodnem dnevu redkih bolezni se bomo tudi letos sprehodili z rdečimi baloni, ki simbolizirajo ljubezen in sprejemanje vsakršne drugačnosti. Zavod 13, ki je krovni organizator pohoda si želi, da bi otroci z redkimi boleznimi dobili enakovredno mesto v družbi. Da se jih ne bi bali, ampak bi jim ponudili svojo roko. Otroci, ki se sicer s svojimi nekoliko drugačnimi vrstniki ne srečujejo, imajo na sprehodu priložnost, da izgubijo vsakršni predsodek.

Podnaslov letošnjega pohoda je Kaj pa Ona?, ki  se obrača na mamo otroka. Slednja namreč največkrat nima prave psihološke pomoči. Vsem porodnišnicam v državi so poslali prijazno pismo in jih opozorili, da ob skrbi za otroka na psihično podporo ženske nikakor ne smejo pozabiti. Pripravili so tudi zloženke, ki ponujajo brezplačno in nestrokovno pomoč s strani staršev. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik države, gospod Borut Pahor.

Članice HD Soroptimist Ptuj, ki organiziramo ptujski pohod z rdečimi baloni, vas vabimo, da se nam pridružite in podprete prizadevanja vseh tistih, ki osveščajo o redkih boleznih, o problematiki, s katero se soočajo družine. Pohod bomo pričeli ob 11. uri, na dvorišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, kjer se bomo malce posladkali, nato pa bomo krenili po ptujskih ulicah.

Vir: Stanka Krajnc Letonja, HD Soroptimist Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.