Pohod na najvišji vrh Mestne občine Ptuj 2022

Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 06/08/2022
8:00

Lokacija
Mestni trg Ptuj

Kategorije


PD Ptuj organizira za vse občane, v soboto dne 6. 8. 2022 ob 8. uri, pohod izpred Mestne občine Ptuj do vodohrama na Dolgem kamnu v Krčevini pri Vurbergu, ki stoji na koti 417 m kot najvišje ležeča točka v Mestni občini Ptuj. Pohod bo združen s postavitvijo klopotca v vinogradu Biotehniške šole Ptuj na Grajenščaku ter v sodelovanju z Društvom vinogradnikov in sadjarjev osrednje Slovenske gorice.

Pohod bomo pričeli na prenovljenem Mestnem trgu, nadaljevali po Prešernovi ulici preko grajskega hriba do sedeža Biotehnične srednje šole Ptuj, kjer se nam bodo pridružili pohodniki za postavitev klopotca. Po poti med vinogradi se bomo povzpeli do muzeja Društva vinogradnikov in sadjarjev osrednje Slovenske gorice v Mestnem Vrhu, kjer bo prvi daljši počitek z okrepčilom. Nadaljevali bomo po javni cesti ter se spustili  skozi gozd v Lisičnik in se nato pa  povzpeli v Grajenščak do posestva Biotehnične srednje šole Ptuj, kjer bomo sodelovali na otvoritveni prireditve ob postavitvi klopotca. Od tod bomo nekaj časa hodili po lokalni cesti do kapele v Grajenščaku, nato pa bomo po gozdni cesti prispeli na koto 417m. Tam je vodohran Komunalnega podjetja Ptuj. Pri povratku se bomo spustili do posestva Biotehniške šole in sodelovali na vinogradniških igrah.

Za pohod so potrebni lahki pohodniški čevlji ali močnejši športni copati, obleka primerna vremenu in zaščita proti dežju v primeru slabega vremena (lahko tudi dežnik).

Pohod bo vodil Janez Vertič z vodniki PD Ptuj.

Pohod se vključuje v okvir prireditev ob prazniku Mestne občine Ptuj.

Predhodne prijave niso potrebne, razen večjih skupin.

Prisrčno vabljeni!

Vir: Jože Dajnko, Planinsko društvo Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.