fbpx

Pogledi na Ormož: Podobe Ormoža na vedutah, razglednicah in fotografijah (razstava)

Pogledi na Ormož: Podobe Ormoža na vedutah, razglednicah in fotografijah (razstava)
Deli na:

Datum/Čas:
Datum: 17/06/2020 - 25/09/2020
Ura: 9:00

Lokacija dogodka:
Grajska pristava Ormož, Kolodvorska 9, 2270, Ormož

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: muzej ptuj, razstava


Ob praznovanju Prvega občinskega praznika Občine Ormož vljudno vabimo na ogled razstave in predstavitev filma POGLEDI NA ORMOŽ – PODOBE ORMOŽA NA VEDUTAH, RAZGLEDNICAH IN FOTOGRAFIJAH, ki bo na ogled do 25. 9. 2020 v galeriji Grajske pristave Ormož.

Ob Prvem Občinskem prazniku Občine Ormož, ki ga v Ormožu praznujemo v spomin na najstarejšo omembo imena Holermus – Ormož, tj. 16. junij 1273, in je zapisana ter ohranjena na izvirni pergamentni listini v arhivu nemškega reda na Dunaju, smo v muzejski enoti Ormož v razstavišču Grajske pristave Ormož na ogled postavili razstavo najstarejših ohranjenih vedut na starih razglednicah, dodane pa so fotografije panorame Ormoža, ki jih je skozi objektiv ujel priznani ormoški fotograf Ciril Ambrož. Razstavo dopolnjuje tudi nekaj slik s pogledi umetnikov na mesto ob Dravi. Predstavljen bo tudi priložnostni film o Ormožu, ki predstavlja mesto od blizu in daleč.

Vedute mesta Ormož in njegove okolice so nastajale od 17. stoletja naprej. Pomemben vir so tudi stare ormoške razglednice od konca 19. stoletja naprej, na katerih je upodobljen Ormož s svojo vinorodno okolico. Poglede na mesto pa so s fotoaparati zabeležili tudi tukajšnji predvojni in povojni fotografi prejšnjega stoletja.

Razstavo si je možno ogledati v odpiralnem času Grajske pristave:

  • ponedeljek – petek: od 9. do 17. ure
  • sobota: od 9. do 15. ure
  • Nedelja in prazniki zaprto, ogled je možen po predhodni najavi

Vir: Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.