Pir ‘n’ Gril 2018

Pir ‘n’ Gril 2018
Pir 'n' Gril 2018

When

07/06/2018 - 09/06/2018    
Ves dan

Where

Kavarna Bodi
Ulica heroja Lacka 8, Ptuj, 2250

Event Type

Organizatorji zdaj že 3. tradicionalnega festivala kulture in kulinarike Pir ‘n’ Gril 2018 bomo ponovno poskrbeli za vse prijateljice in prijatelje dobre hrane, glasbe, pijače, zabave in komedije. Vse od leta 2016 Ptuju ponujamo nove vsebine, ki se opirajo na različne koncepte ulične prehrane doma in v tujini. V zadnjih letih smo bili na področjih priprave hrane na odprtih žarih in varjenju piva tudi v Sloveniji priča nekakšni revoluciji. Po tem vzoru bo revolucionaren tudi drugi vikend v juniju.

V četrtek, 7. junija 2018, ob 20.00 bomo gostili slovenske komike: Lucijo Ćirović, Saša Stareta, Jerneja Celeca in Marka Žerjala (število vstopnic je omejeno). Na stand-upu boste lahko uživali v odlični ulični prehrani in se razvajali z (vsaj) 10 različnimi pipicami s popolno hmeljarsko spremljavo. Letos smo poskrbeli tudi za čisto navadne in udobne stole!

V petek, 8. junija 2018, vas bomo od 13.00 naprej pričakali na After work zabavi. Naši ponudniki hrane in pijače bodo poskrbeli za pester nabor jedi ter seveda osvežilnih tekočin. DJ Rosso & Mean Dean bosta skrbela za najboljše zvoke iz 80-ih in 90-ih prejšnjega stoletja, ki bodo prihajali izključno z vinilk. Ob 17.00 se lahko naši najmlajši obiskovalci veselijo otroških delavnic, ob 18.00 pa sledi pogovor s pivovarji (Lobik Brewery, Frizi Beer kraft pivovarna in Lizina varilnica piva). Ob 19.30 bomo priča koncertu enega in edinega Adija Smolarja. Adi je eden izmed najbolj priljubljenih slovenskih kantavtorjev, pesnikov in piscev besedil za različne glasbene skupine. Je hudomušen, kritičen, razmišljujoč in pronicljiv opazovalec življenja in medčloveških odnosov, ki jih zmeraj združi s zvrhano mero humorja in zdravega razuma. Prav zaradi tega so številne njegove pesmi že skoraj ponarodele. PIVOVARJI: Frizi Beer kraft pivovarna, Hopsbrew, HumanFish Brewery, Lizina varilnica piva, Lobik, Mad Scientist, Medvedgrad, Pivarna, Reservoir Dogs, Ressel, The Garden Brewery, Zmajska pivovara. PONUDNIKI HRANE: Pun kufer dobrega, Alex Imbiss, Gostilna Pri Pošti in Gostilna Grabar.

V soboto, 9. junija 2018, druženje nadaljujemo ob 15.00. Ponovno vas bodo pričakali naši ponudniki hrane in pijače ter odličen DJ dvojec Rosso & Mean Dean. Ob 17.00 bomo ponovno pripravili otroške delavnice za najmlajše. Ob 15.00 pa za vas pripravljamo že drugi ptujski lov na zaklad! Zabavni poligon izzivov, zaradi katerega boste napenjali mišice in možgane, da boste osvojili skriti zaklad, poln gusarskih cekinov, hladnega piva, obojega ali pa nič od tega? Si upate? Število ekip je omejeno na 8, zato pohitite s prijavo. Osnovni podatki:

  • za premagovanje trase si rezervirajte 2 uri,
  • sodelujejo lahko zgolj starejši od 16 let,
  • mešane ekipe, sestavljene iz 4 članic in članov,
  • na ekipo je dovoljen zgolj 1 pameten telefon,
  • priporočamo športno opremo in obutev.

Ob 19.00 se bomo zbrali na vodeni degustaciji piva. Pivo je danes mnogo več kot ledeno mrzla »flaša« ali pločevinka zvodenelega eliksirja. Mojstri in vajenci varjenja piva svoje recepture izpopolnjujejo že 7.000 let. Zato lahko danes, zraven klasičnih lager piv, ki smo jih vajeni od (polnoletnega) otroštva, okušamo tudi sadne pale ale, hmeljaste, grenke IPE, kavne stoute, čokoladne porterje, medene zlate ale, karamelne triple in še in še … Široka paleta okusov piv, ki jih pokrivajo različne zvrsti, lahko izredno popestrijo vaš obrok, če le veste, katero pivo morate sklapljati s pravo jedjo. Popotovanje skozi svet okusov, zanimivih in zabavnih anekdot ter zgodb bo vodil Marko (oni iz Bodija), ki je ta pisani svet piv pred petimi leti pripeljal v malo mestece ob Dravi.

Ob 21.00 pa bomo sobotni dan sklenili z velikanskim beer pongom po ptujsko! Klub ptujskih študentov bo ponovno pripravil tradicionalni, velikanski beer pong turnir, ki bo potekal na razširjeni terasi Kavarne Bodi. Pravila verjamemo, da poznate, zato vam priporočamo zgolj intenzivne priprave, vendar ne pozabite, da boste v dvojicah poskušali zadeti resnično velikanske kozarce.

Prijave bomo zbirali na lokaciji malo pred začetkom turnirja. Velja turnirski sistem. Bogate nagrade za najboljše ekipe.

ORGANIZATORJI:
Letošnjo tretjo edicijo festivala so pripravili Klub ptujskih študentov, Bok & Mal, poslovne storitve, in Kavarna Bodi.

Vabljeni v čim večjem številu!

 

Vir: Marko Kolarič, Kavarna Bodi

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.