p. Martin Kmetec: Menih v vrtincu sirske vojne (pogovorni večer)

p. Martin Kmetec: Menih v vrtincu sirske vojne (pogovorni večer)
p. Martin Kmetec: Menih v vrtincu sirske vojne (pogovorni večer)

When

23/02/2019    
19:00

Where

Župnija Sv. Jurija Ptuj
Slovenski trg 10, Ptuj, 2250

Event Type

Založba Emanuel in Župnija sv. Jurija Ptuj vabita s soboto, 23. 2. 2019, ob 19.00 v Dvorano sv. Viktorina (Slovenski trg 10, Ptuj) na pogovorni večer s p. Martinom Kmetcem, misijonarjem v Turčiji o knjigi Menih v vrtincu sirske vojne.

P. Martin Kmetec je kot misijonar deset let deloval v minoritskem samostanu v Bejrutu – Libanon. Naučil se je arabščine in naredil doktorat iz islama. Pred nekaj leti ga je vodstvo minoritskega reda poslalo v Turčijo, kjer sedaj opravlja misijonsko poslanstvo.

Izhodišče za pogovor z njim bo knjižna novost Založbe Emanuel Menih v vrtincu sirske vojne. Avtor knjige, sirski menih in duhovnik Jacques Murad, je vrsto let deloval v znanih sirskih samostanih Mar Musa in Mar Elian, kjer se je posvečal molitvi, delu, gostoljubnosti in prijateljstvu z muslimani. 21. maja 2015 so ga ugrabili pripadniki organizacije Islamska država. Pet mesecev je preživel v njihovem ujetništvu, pot na svobodo pa se je odprla prav s pomočjo prijateljev muslimanov. Danes živi v begunskem taborišču v Sulajmaniji v Iraku.

V pogovoru bo p. Martin spregovoril o širših temah, ki jih odpira knjiga in jih osvetlil tudi s svojimi izkušnjami.

Vir: Katarina Čobec, Založba Emanuel

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.