Otvoritev razstave: Jernej Forbici, WASTELANDS (Future)

Otvoritev razstave: Jernej Forbici, WASTELANDS (Future)

Datum / Čas
Date(s) - 19/12/2023
18:00

Lokacija
Galerija FO.VI

Kategorije


Otvoritev razstave: Jernej Forbici, WASTELANDS (Future) v torek, 19. decembra ob 18. uri v Galeriji FO.VI, Strnišče 6, Kidričevo.

Ob zaključku starega in na pragu novega leta Vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na novoletni zabavi in otvoritvi nove razstave v Galeriji FO.VI v Strnišču pri Kidričevem. Razstava Wastelands ( Future) / Pustinja (Prihodnost) prvič v Sloveniji postavlja na ogled leta 2014, v obliki knjige, predstavljen projekt Future sestavljen iz 98 umetnikovih ročno poslikanih fotografij odlagališča rdečega blata Halda, ki se nahaja v neposredni bližini galerije. Umetnik projektu dodaja nedavno predstavljeno serijo (ir)-reversible in serijo slik ustvarjenih v v letih 2020 – 2022, na temo odlagališč odpadkov. Na razstavi bodo predstavljena tudi povsem nova dela iz serije Auri Sacra Fames, ki zaokrožujejo celotno zgodbo razstave. Po otvoritvi razstave bo sledila novoletna zabava, v sklopu katere bomo tudi predstavili bogat razstavni program Galerije FO.VI za leto 2024.

Galerija je odprta v ponedeljek, sredo in petek od 9. do 13. ure ter v soboto od 16. do 19. ure oz. po predhodni najavi. Razstava bo odprta do 19. januarja 2024.

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.