Odprtje razstave tekstilnih instalacij Sodobnega tekstilnega centra Kreativnice

Odprtje razstave tekstilnih instalacij Sodobnega tekstilnega centra Kreativnice
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 17/06/2023
20:00

Lokacija
Ptujski grad

Kategorije


Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vljudno vabi na odprtje razstave tekstilnih instalacij Sodobnega tekstilnega centra Kreativnice, ki bo na Poletno muzejsko noč, v soboto, 17. junija 2023, ob 20. uri, na zgornjem dvorišču Ptujskega gradu.

V letu, ko Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož obeležuje častitljivo sto trideseto obletnico delovanja, v okviru Poletne muzejske noči na ogled postavljamo zunanje tekstilne instalacije Sodobnega tekstilnega centra Kreativnice iz Škofje Loke.

Na notranje obzidje Ptujskega gradu umeščena izvirna tekstilna dela več avtoric so izdelana v različnih tekstilnih tehnikah, kot so polstenje, tkanje, ročno šivanje, barvanje in tiskanje tekstila ter izpostavljajo vprašanja okoljske problematike in opozarjajo na nujnost trajnostnega razvoja. Namen razstave je povezati za zunanje javne prostore zasnovana sodobna tekstilna dela večjih dimenzij z muzejskimi baročnimi tapiserijami, ki krasijo sobane Ptujskega gradu.

V Sodobnem tekstilnem centru Kreativnice delujejo tekstilne oblikovalke Lili Panjtar, Nina Vastl Štefe, Anja Musek in Silva Horvat.

Vir: Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.