Odpadniki (Renegades)

Odpadniki (Renegades)
Odpadniki (Renegades)

When

24/03/2018    
18:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Odpadniki (Renegades), Steven Quale, Francija / Belgija / Nemčija / ZDA, 2017, 106 min

V potopljeni bosanski vasi naj bi bilo skrito bajno bogastvo. Pripadniki najelitnejše borbene enote ameriške mornarice Tjulnji (SEALs) ga na lastno pest skušajo najti, da bi pomagali prebivalcem od vojne opustošene Bosne. 5 specialcev – 300 milijonov dolarjev v zlatu – 1 nemogoč rop.

Igrajo: Sullivan Stapleton, Charlie Bewley, Sylvia Hoeks, Joshua Henry, Diarmaid Murtagh, Dimitri Leonidas, Clemens Schick, Ewen Bremner in J.K. Simmons. Po scenariju Luca Bessona (ki se je domislil tudi izvirne zgodbe) in Richarda Wenka je režiral Steven Quale.

Če si del najelitnejše borbene enote ameriške mornariške vojske Tjulnji (SEALs), je vsak podvig lahko smrtonosna odprava v neznano. Film govori o pripadnikih te enote, ki sredi od vojne razdejane Evrope na dnu jezera najdejo pravo bogastvo, za katerega se govori, da velja na milijone dolarjev. Da bi pomagali okoliškim prebivalcem, se enota odloči za neavtorizirano odpravo in organizira dvig zlata, da bi ga vrnili legitimnim lastnikom. Toda pri tem jih zaloti sovražnik, in le deset ur jim ostane, da nalogo izpeljejo.

Film nas popelje na doslej še povsem neznan kraj – pod vodo, v potopljeno bosansko vas, ki je zamrznila v času – leta 1944 jo je povsem uničila poplava, posledica zrušenja bližnjega jezu, zaradi katerega je voda zalila vso dolino. Tako se znajdemo v skrivnostnem svetu petinštirideset metrov pod jezersko gladino, pretežno ponoči; tu je skrito bajno bogastvo – in tu se znajde skupina Tjulnjev z navadno smrtnico, ki skuša zlato najti, pri tem pa jih napadajo lokalni Srbi, ki podpirajo vojaški režim. Vse to filmu daje obilo skrivnostnosti, napetosti in zabavne akcije, v kateri se znajde kopica zanimivih likov, ki uživajo, kadar so v središču dogajanja in ki so jim tovrstni podvigi v zabavo.

NA SPOREDU: v petek, 23. marca 2018, ob 20.00 in v soboto, 24. marca 2018, ob 18.00.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: Urdna Facebook stran filma (https://www.facebook.com/Ren3gadesMovie/)

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.