Od morja do morja: Življenje in smrt v pozni bronasti dobi med Panonskim in Jadranskim morjem

Od morja do morja: Življenje in smrt v pozni bronasti dobi med Panonskim in Jadranskim morjem

Datum/Čas:
Datum: 20/05/2021 - 21/05/2021
Ura: 10:00

Lokacija dogodka:
Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, Muzejski trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: predavanje


Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi na ogled mednarodne znanstvene konference z naslovom OD MORJA DO MORJA: življenje in smrt v pozni bronasti dobi med “Panonskim” in Jadranskim morjem, ki bo potekala v četrtek, 20. maja in v petek, 21. maja 2021.

Konferenca bo izvedena na daljavo https://upr-si.zoom.us/j/9951997882, program pa najdete na tej povezavi.

V okviru dejavnosti temeljnega nacionalnega raziskovalnega projekta Skupnosti mrtvih, družbe živih: pozna bronasta doba vzhodne Slovenije (J6 – 9363), ki se izvajajo na Inštitutu za arheologijo in dediščino Fakultete za humanistične študije, bo organizirana mednarodna znanstvena konferenca.

Pri organizaciji dogodka sodeluje tudi Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož iz Ptuja, finančno podporo pa je zagotovila Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

Cilj konference je predstavitev najnovejših rezultatov iz obdobja pozne bronaste in prehoda na starejšo železno dobo tako na področju vzhodne Slovenije, kot v širši regiji, od Panonije do Jadrana.

Prispevke in razprave o večno zanimivih in pomembnih temah bo predstavilo 55 strokovnjakov in različnih specialistov arheoloških znanosti iz 9 držav.

Vir: Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.