Nikita Milivojević: Becketovi sivi vrtovi

Nikita Milivojević: Becketovi sivi vrtovi
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 31/03/2023
19:30

Lokacija
Mestno gledališče Ptuj

Kategorije


Petek, 31. marec 2023, ob 19.30 / Nikita Milivojević: BECKETOVI SIVI VRTOVI / PREMIERA, za ABO Premiera in izven /  Koprodukcija Mestno gledališče Ptuj in Mini teater

Vprašanje družbene izoliranosti in osamljenosti  je pri predstavi po besedilu  Nikite Milivojevića, tudi režiserja predstave : Gozdna steza se razklala na dve, med razmišljanjem o eni, sem izbral drugo…, osrednja tema.  Navdih je našel v dokumentarnem filmu Grey Gardens, a je od izvornega navdiha zgodba dobila okvirje in podlago v sedanji resničnosti in postala zelo tukaj -zdaj zgodba. Kar so bile nekoč mračne Beckettove vizije sveta,  so skozi čas postale resnične podobe naše stvarnosti.

Prestava, ki jo bo uprizoril z Mileno Zupančič in Natašo Barbaro Gračner v zasedbi, in prikazuje starejšo mamo in njeno že tudi precej staro hči, ki prebivata v eni sobi polni ostankov njunega življenja, smeti, mačk in izkrivljenih spominov. Prav vsi smo se v preteklih letih soočali z izolacijo, ko smo bili neprostovoljno zaprti v mikrookolja naših domov, upi, sanje in hotenja pa so se razblinili.

Vir: Maja Pukšič, Gledališče Ptuj
Foto: Arhiv MGP

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.