Nikita Milivojević: Becketovi sivi vrtovi

Nikita Milivojević: Becketovi sivi vrtovi
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 03/04/2023
19:30

Lokacija
Mestno gledališče Ptuj

Kategorije


Ponedeljek, 3. april 2023, ob 19.30 uri / PREMIERA, za ABO Premiera in izven / Nikita Milivojević: BECKETOVI SIVI VRTOVI / Koprodukcija Mestno gledališče Ptuj in Mini teater

Vprašanje družbene izoliranosti in osamljenosti je pri predstavi po besedilu Nikite Milivojevića, tudi režiserja predstave: Gozdna steza se razklala na dve, med razmišljanjem o eni, sem izbral drugo…, osrednja tema. Navdih je našel v dokumentarnem filmu Grey Gardens, a je od izvornega navdiha zgodba dobila okvirje in podlago v sedanji resničnosti in postala zelo tukaj – zdaj zgodba. Kar so bile nekoč mračne Beckettove vizije sveta, so skozi čas postale resnične podobe naše stvarnosti.

Prestava, ki jo bo uprizoril z Mileno Zupančič in Natašo Barbaro Gračner v zasedbi, in prikazuje starejšo mamo in njeno že tudi precej staro hči, ki prebivata v eni sobi polni ostankov njunega življenja, smeti, mačk in izkrivljenih spominov. Prav vsi smo se v preteklih letih soočali z izolacijo, ko smo bili neprostovoljno zaprti v mikrookolja naših domov, upi, sanje in hotenja pa so se razblinili.

Cena: 20€

Vir: Maja Pukšič, Mestno gledališče Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.