Nežka se moži (žlahtna komedija)

Nežka se moži (žlahtna komedija)
Nežka se moži (žlahtna komedija)

When

16/03/2019    
19:00

Where

Dom kulture Velika Nedelja
Velika Nedelja 7, Velika Nedelja, 2274

Event Type

Kulturno društvo Obrež vas vabi na nagrajeno žlahtno komedijo “Nežka se moži”, ustvarjalca Vinka Möderndorferja. Komedija vas bo sprostila in razvedrila v soboto 16. marca 2019, ob 19.00, v Domu kulture Velika Nedelja.

Šaljiva vsebina gledalca zabava, sprošča in razveseljuje. Z uprizoritvijo komične priredbe, avtorja Vinka Möderndorferja, Nežka se moži, želijo obuditi spomin na izjemno delo Antona Tomaža Linharta, Ta veseli dan ali Matiček se ženi. Predstavo zaznamujejo komične prigode in preobrati. Ne manjka niti vznemirljivosti, ljubkovalnih in romantičnih prizorov.

Rutinski vsakdanjik mevžastega, romantičnega, a samskega 40 letnega učitelja (Matija) utegne biti precej umirjen, včasih tudi filozofsko dolgovezen. Zato je bizarno ljubeča navezanost zdolgočasenega slavista na mamico nekoliko razumljiva. Rutina se hipoma prekine, ko v svoj življenjski prostor spusti mlajšo, ljubečo ter poželjivo pripadnico nežnejšega spola (Neža), ki ima jasno vizijo na njuno skupno bivanje. Z nežnim in ljubečim pristopom se bori za svojega izvoljenca in proti mamici tekmuje za naklonjenost svojega pomehkuženega izbranca. Odločno se upira starim navadam, katere po njenem mnenju ne spadajo v njuno razmerje in skorajšnji zakonski stan. Presenetljivi, nenapovedani obiski postavnega, šarmantno hrupnega in prepričljivega avtomehanika (Tonči) še bolj razburkajo dogajanje in preteklost vsake osebe se prične bolj in bolj razkrivati. Nepričakovani obiski privedejo do zmede, negotovosti in predvsem do zvrhane mere komičnih pripetljajev, ki v gledalcu prebudijo pristen smeh in žlahtno veselje.

Predstava se zaradi odraslega, ljubezenskega dialoga priporoča starostni skupini 12+

Smeh zagotovljen! Prostovoljni prispevki dobrodošli.

Vir: Helena Habjanič

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.