fbpx

Narmej Grager Lutarič: Izdelaj si zvočnik

Narmej Grager Lutarič: Izdelaj si zvočnik
Deli na:

Datum/Čas:
Datum: 16/03/2019
Ura: 10:00 - 14:00

Lokacija dogodka:
CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj, Osojnikova 9, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: cid ptuj, tečaj


Narmej Grager Lutarič: Izdelaj si zvočnik / petek, 15., in sobota, 16. marec 2019

Na delavnici si bomo sami izdelali 7-vatni aktivni zvočnik z baterijskim napajanjem, ki ga boste lahko uporabljali kot prenosni zvočnik za predvajanje glasbe ali pa kot zvočnik in predojačevalec za instrumente.

Spoznali se bomo z osnovnimi elementi električnih vezij, njihovimi funkcijami in se naučili spajkanja. Vse skupaj bomo vgradili tudi v ohišje, tako da bo rezultat delavnice popolnoma uporaben zvočnik. Delavnica je namenjena udeležencem, starejšim od 12 let.

Narmej Grager Lutarič (GragerAudio) je poklicni elektrotehnik in elektronik. Že od osnovne šole, vse do srednje in še danes entuziastično raziskuje električne pojave in njihovo uporabnost. V različnih delavnicah doma in v Fürstovi hiši se ukvarja s popravili in gradnjo elektronske opreme, zelo ga zanima elektro-akustika ter tudi samo akustika, popravlja namreč tudi akustična glasbila, ozvočuje v Fürstovi hiši in je na splošno zainteresiran v deljenje znanja za namen, da se ljudje opolnomočijo in popravijo ali naredijo stvari sami.

Delavnica bo potekala v petek, 15. 3. 2019, od 16.00 do 20.00, in v soboto, 16. 3. 2019, od 10.00 do 14.00. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava. Prijave na cid@cid.si ali na spletni strani CID-a: www.cid.si.

Vir: Mateja Lapuh, CID Ptuj

Copyrighted Image !