Najljubša (The Favourite)

Najljubša (The Favourite)

Datum/Čas:
Datum: 11/03/2019
Ura: 20:30

Lokacija dogodka:
Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: biografija, drama, komedija, mestni kino


Najljubša (The Favourite) / Yorgos Lanthimos, Irska / ZDA / VB, 2018, 120 min, biografska komedija / drama

Hudomušno posodobljena verzija dvorske kostumske drame izpod taktirke grškega ekscentrika Yorgosa Lanthimosa. LIFFe 2018. Oskar za najboljšo igralko v glavni vlogi (Olivia Colman) in še 9 nominacij za oskarja (tudi za najboljši film, režijo, izvirni scenarij in fotografijo).

Začetek osemnajstega stoletja. Anglija je v vojni s Francijo, na dvoru pa prirejajo gosje dirke in se bašejo s sadovi kolonialnega imperializma. Kraljica Ana ni v najboljši koži – daje jo putika, stare in nove bolečine podžigajo njeno muhavost. Njena tesna prijateljica lady Sarah zato vse pogosteje jemlje vladanje v svoje roke. Potem pa na dvor prispe nova služabnica, padla aristokratinja Abigail, ki se skuša prikupiti kraljici, da bi se znova povzpela po družbeni lestvici. Medtem ko se Sarah zavzeto posveča vojaškim strategijam, Abigail zasede njen prostor ob vse bolj krhki kraljici. Zdaj ji nobena ženska, noben moški, nobena politika in noben zajec ne bodo več stali na poti.

Emma Stone, Rachel Weisz in Olivia Colman v sočno opolzki, duhovito posodobljeni verziji angleške kostumske drame pod taktirko grškega ekscentrika Yorgosa Lanthimosa.

Na sporedu: ponedeljek, 11. marec 2019, 20.30 / Teden z oskarjevci

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.