Muzej Ptuj-Ormož: Vitrina meseca oktobra 2021

Muzej Ptuj-Ormož: Vitrina meseca oktobra 2021

Datum/Čas:
Datum: 04/10/2021 - 31/10/2021
Ura: 9:00

Lokacija dogodka:
Grajska pristava Ormož, Kolodvorska 9, 2270, Ormož

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: muzej ptuj, razstava


Letos so se v Pokrajinskem muzeju Ptuj Ormož, OE Ormož pridružili Evropskim dnevom konservatorstva-restavratorstva z Vitrino meseca in razstavo plakatov.

Razstavljeni so plakati s strokovnih srečanj konservatorjev-restavratorjev. Predstavljajo delo konservatorke-restavratorke, ki dela v ateljeju za keramiko, steklo in kamen. Zraven je postavljena vitrina s predmeti, orodjem in materialom, ki ga restavratorka uporablja pri svojem delu. V tem tednu je v dopoldanskih urah tudi možen ogled delavnice za obiskovalce.

Na ogled je v vhodni avli grajske pristave Ormož, do konca meseca oktobra v odpiralnem času muzeja, od 9. do 17. ure in v soboto od 9. do 15. ure.

 Evropski teden konservatorstva-restavratorstva poteka letos že četrto leto. Tudi letošnje leto konservatorsko-restavratorska društva in združenja iz 22. držav, povezana preko E.C.C.O. (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations) organiziramo Evropske dneve konservatorstva-restavratorstva. Za Dan konservatorstva-restavratorstva je bila izbrana nedelja 10. oktobra 2021 z namenom, da bi bil dogodek dostopen čim širši javnosti. Prireditve in objave preko socialnih medijev pa potekajo že v tem tednu od 4. do 10. oktobra 2021.

Vir: Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.