Moški ne jočejo (Muškarci ne plaču)

Moški ne jočejo (Muškarci ne plaču)
Moški ne jočejo (Muškarci ne plaču)

When

06/04/2018    
21:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Moški ne jočejo (Muškarci ne plaču), Alen Drljević, BiH / Slovenija / Nemčija / Hrvaška, 2017, 98 min

Film bosanskega režiserja, navdahnjen z resničnimi dogodki in posnet z vrhunskimi igralci z vseh koncev nekdanje države, je zgodba o tem, da moramo najprej oprostiti sebi, šele potem bomo lahko oprostili tudi drugim.

Festivali, nagrade: Posebna nagrada žirije in nagrada Europa Cinemas za najboljši evropski film – Karlovi Vari. Nagrada FIPRESCI – LIFFe. Najboljša manjšinska koprodukcija – FSF, Portorož. Nagrada mladega občinstva – Sarajevo. Najboljši igrani film – Zagreb. Najboljši igrani film – Bratislava. Najboljši igrani film – MedFilm, Rim. Nagrada za najboljšo moško vlogo (igralski ansambel) – Hercegnovi. Najboljši mednarodni film – Göteborg. Uradni kandidat Bosne in Hercegovine za oskarja v kategoriji najboljši tujejezični film.

Zgodba: V odmaknjenem gorskem hotelu se skoraj dve desetletji po koncu jugoslovanskih vojn na terapevtski delavnici zberejo veterani različnih narodnosti in veroizpovedi, da bi se spopadli s travmatičnimi izkušnjami. A v naelektrenem ozračju, polnem predsodkov, nezaupanja, sovraštva in zamer, lahko vsaka nepremišljena beseda ali napačen pogled znova sprožita konflikt. Film bosanskega režiserja, navdahnjen z resničnimi dogodki in posnet z vrhunskimi igralci z vseh koncev nekdanje države, je zgodba o tem, da moramo najprej oprostiti sebi, šele potem bomo lahko oprostili tudi drugim. Posebna nagrada žirije in nagrada Europa Cinemas v Karlovih Varih ter nagrada FIPRESCI na LIFFu.

NA SPOREDU: v petek, 6. aprila 2018, ob 21.00, v soboto, 7. aprila 2018, ob 19.00, v sredo, 11. aprila 2018, ob 20.00.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: Uradna stran filma (https://www.film-center.si/sl/film-v-sloveniji/filmi/3916/moski-ne-jocejo/)

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.