Mladi Karl Marx (Le jeune Karl Marx)

Mladi Karl Marx (Le jeune Karl Marx)

Datum/Čas:
Datum: 02/11/2017
Ura: 19:00

Lokacija dogodka:
Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: biografija, drama, mestni kino


Mladi Karl Marx (Le jeune Karl Marx), Raoul Peck, Nemčija / Francija / Belgija, 2017, 118 min

Leto 1844. 26-letni Karl Marx z ženo Jenny živi v izgnanstvu v Parizu. Ko sreča Friedricha Engelsa, ki je ravno objavil študijo o težkem položaju angleškega delavskega razreda, postaneta prijatelja in začneta drug drugega navdihovati pri iskanju teoretične osnove za revolucijo, ki je po njunem mnenju neizbežna. Raoul Peck (Nisem tvoj zamorec) pripoveduje zgodbo treh mladih intelektualcev, ki se odločijo spremeniti svet: Karla Marxa, Jenny Marx in Friedricha Engelsa.

Kritiki o filmu
»Energična, močno osredotočena, brezkompromisno intelektualna kostumska drama /…/ o rojstvu komunizma sredi devetnajstega stoletja. Gledalcu resnično da občutek, za kaj je šlo pri radikalni politiki: za govorjenje. V filmu se govori, govori in še več govori. Moralo bi biti dolgočasno, pa ni. Spektakel silno jeznih ljudi, ki govorijo o idejah, nekako postane zanimiv, celo fascinanten. /…/ To je film, ki vztraja v prepričanju, da je gledati ljudi, ki razpravljajo o teorijah in konceptih – ter občasno jezno zavrnejo idejo o čisti abstrakciji – skrajno zanimivo.« – Peter Bradshaw, The Guardian

Na sporedu v četrtek, 2. novembra 2017, ob 19.00, v petek, 3. novembra 2017, ob 18.00 in v nedeljo, 5. novembra 2017, ob 20.10.

Vir: Mestni kino Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.