Mini retrospektiva filmov ptujskih gimnazijcev

Mini retrospektiva filmov ptujskih gimnazijcev

Datum/Čas:
Datum: 10/01/2017
Ura: 19:00

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: mestni kino, pogovor (o)b filmu, predstavitev


Mestni kino Ptuj vabi na prav poseben dogodek Mini retrospektiva filmov ptujskih gimnazijcev, ki bo na sporedu v torek, 10. januarja, ob 19. uri.

V letu 2016 je šolanje na Gimnaziji Ptuj zaključila skupina dijakov, ki jih navdušuje film. Za seboj imajo že nekaj opaznih filmskih dosežkov. Ogledali si bomo filme Sprehod skozi zgodovino Ptuja (A Stroll Through History of Ptuj), ki je zasedel 1. mesto na državnem in mednarodnem angleškem tekmovanju IATEFL, Poveličevane, a kršene (Praised but Violated, ki je zasedel 3. mesto na mednarodnem tekmovanju This Human World, ki poteka pod okriljem Združenih narodov, in Šah mat (Checkmate), ki je na Grossmanovem filmskem festivalu v Ljutomeru prišel v ožji izbor filmov (1 izmed 5 izbranih slovenskih kratkih filmov).

Projekciji bo sledil pogovor z avtorji filmov. Z nami bodo:

  • Tomi Petek – igralec v filmu Šah mat
  • Mitja Kostanjevec – snemanje zvoka in pomoč pri osvetlitvi scene
  • Benjamin Borojevič – scenarist
  • Adam Veselič – režiser, snemalec, montažer

Šah mat – Dve osebi iz različnih okolij s svojevrstnimi težavami se zbudita v neznani sobi, ki se ne zdi kot resnična, zraven maskirane osebe. Ne da bi vedela, kako sta se tu znašla in zakaj, začneta iskati izhod. Vendar vprašanje ostaja: kdo se skriva za masko in kaj hoče?

Sprehod skozi zgodovino Ptuja – Tilen nas popelje skozi zgodovino Ptuja

Poveličevane, a kršene – Tilen, ki prihaja iz revne družine, se prepiše v novo šolo, kjer ga sošolci ne sprejmejo medse.

Vstopnine ni!

Vir: Mateja Lapuh, Mestni kino Ptuj
Na fotografiji: Tomi Petek, mladi ptujski igralec

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.