Milan Grgić: I love Njofra (premiera)

Milan Grgić: I love Njofra (premiera)
Milan Grgić: I love Njofra (premiera)

When

15/06/2018    
20:30

Where

Mestno gledališče Ptuj
Slovenski trg 13, Ptuj, 2250

Event Type

Vabljeni na gledališko premiero ob zaključku sezone, tokrat v dvorec Turnišče. Ogledali si boste lahko izjemno komedijo Milana Grgića I ❤ Njofra v produkciji Mestnega gledališča Ptuj. Premiera bo v petek, 15. junij 2018, ob 20.30 (za abonma Premiera in izven)

Režija: Samo M. Strelec
Igrata: Vlado Novak, Gojmir Lešnjak Gojc

Drugi termini predstave
  • sobota, 16. junij 2018, ob 20.30 (za abonma Izven in izven)
  • sreda, 27. junij 2018, ob 20.30 (za izven)
  • četrtek, 28. junij 2018, ob 20.30 (za izven)
  • petek, 29. junij 2018, ob 20.30 (za izven)

Vse predstave so v grajski dvorani dvorca Turnišče pri Ptuju.

Vsi tisti, ki ste svoje vstopnice rezervirali, vas obveščamo, da jih je potrebno prevzeti najkasneje en delovni dan pred začetkom predstave, saj bodo drugače  rezervacije propadle in gredo vstopnice ponovno v prodajo.

Število vstopnic je omejeno. Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti najkasneje en delovni dan pred pričetkom predstave. Če rezervacija ne bo prevzeta pravočasno, propade. Rezervirate ali kupite jih lahko vsak delavnik od 9. do 13. ure, ob sredah do 17. ure ter uro pred predstavo, v pisarni mgP na Murkovi ulici.

Vsebina predstave

Maribor. 80. leta prejšnjega stoletja. Še je živ tovariš Tito, še imamo rešpekt do Ljudske milice, Jugoslovanske ljudske armade, še se ve, kdo pije in kdo plača in kdo ali kaj je zunanji sovražnik. V socialističnem bloku živita mož in žena. In njuna hči. On, morda »gradjansko lice na službi u JNA«, naturaliziran Mariborčan (Vlado Novak), in Ona, morda Ljubljančanka z meščanskim, intelektualnim pedigrejem (Gojmir Lešnjak Gojc). Nekega jutra On pri britju zagleda z rdečo šminko na ogledalo napisano sporočilo njegove ljube hčerkice: – Njofra! Hči je zbežala od doma – ker se bo poročila! In to skrivaj! Ne da bi vprašala ata, če dovoli! Nezaslišano. Mama za to seveda ve, a se dela, kakor da ne ve nič. In drži hčerki »štango«. Ko ata ugotovi še to, da žena ščiti hčerko, znori. Dvigne »auf« Ljudsko milico in se odloči, da bo šel do konca: Tale Njofra že ne bo njegov zet! Preprečil bo poroko, ugrabil bo hčer.

In sploh: kdo je mladenič s čudnim imenom Njofra? Aha, to je Franjo! Zaprašena, staromodna in rahlo nostalgična komedija, za vse jugo nostalgike in tiste, ki to niti slučajno ne želijo biti. S petjem in plesom – zakaj pa ne?!

Vir: Sabina Selinšek, Mestno gledališče Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.