Z dojenčkom v kino: Mia in beli lev (Mia et le lion blanc)

Z dojenčkom v kino: Mia in beli lev (Mia et le lion blanc)
Z dojenčkom v kino: Mia in beli lev (Mia et le lion blanc)

When

29/05/2019    
13:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Z dojenčkom v kino: Mia in beli lev (Mia et le lion blanc) / Gilles de Maistre, Francija / Južna Afrika / Nemčija, 2018, 98 min, družinska avantura

Film o nenavadnemu prijateljstvu med deklico in levom, ki v afriški savani doživita neverjetno skupno popotovanje. Zgodba o deklici Mii, ki s svojo družino živi v Afriki, nepričakovano pa mora za svojega najboljšega prijatelja – belega leva – iskati novo zatočišče.

Film je režiral Gilles de Maistre, ki je idejo za zgodbo dobil pred leti, ko je za francosko televizijo snemal dokumentarec o otrocih po svetu, ki imajo posebno vez z divjimi živalmi. Da so se med snemanjem filma Mia in beli lev, ki so ga snemali tri leta, varno počutili tako otroci kot tudi živali, pa je skrbel strokovnjak za leve Kevin Richardson.

Desetletni Mii se življenje obrne na glavo, ko se z družino iz Londona preseli v Afriko. Na kmetiji z levi se spoprijatelji z belim mladičkom in skupaj odraščata. Ko je Charlie v nevarnosti, se odpravita na nepozabno popotovanje po južnoafriški savani … Družinska pustolovščina o odraščanju in prijateljstvu.

Projekcije filma: sreda, 29. maj 2019, 13.00 / Z dojenčkom v kino / Vabljeni mamice in/ali atiji skupaj z dojenčki. / Vstopnine ni.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.