Promocijska dirka z električnimi vozili e-via 2017

Promocijska dirka z električnimi vozili e-via 2017

Datum/Čas:
Datum: 30/06/2017
Ura: 14:00

Lokacija dogodka:
Mestni trg Ptuj, Mestni trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: predstavitev


3. promocijska mednarodna dirka z električnimi vozili »e-via 2017« tudi na Kidričevem in Ptuju

Naslednji večji dogodek, ki bo potekal v okviru projekta »E-SME – Mobilnost sreča MSP-je«, bo preizkušen koncept „e-vie“, dvodnevne dirke z električnimi vozili „e-via 2017“ skozi Avstrijo in Slovenijo, ki nudi idealno priložnost za informiranje za vse ljubitelje e-mobilnosti. Tokrat, že tretjič, se srečamo v Almenlandu (Teichalm v Avstriji). Od tam se bo približno 30 ekip podalo na okrog 400 kilometrov dolg rally skozi različne lokacije, kot so Fehring, Kidričevo (pred Restavracijo Pan*), Ptuj (Mestni trg*), Murska Sobota (Slovenska ulica*), Pöllauer Tal in Bad Blumau (*predviden postanek).

Vsi udeleženci dirke z električnimi vozili – tekmovalci se zberejo v četrtek, 29. junija 2017, ob 18. uri na predvideni lokaciji starta (Teichalm), kjer jim bodo organizatorji podali natančnejša navodila. V petek, 30. junija 2017, ob 13. uri se dirka ustavi tudi na Kidričevem (pred Restavracijo PAN), kjer je predvidena tudi otvoritev novo postavljenih polnilnic za električna vozila in na Ptuju (Mestni trg) okrog 14. ure. Udeleženci z električnimi avtomobili se bodo na poti pomerili v različnih nalogah organizatorja (ZRS Bistra Ptuj s partnerji projekta), kot je energetsko učinkovita vožnja, pametno načrtovanje časa in posebnih nalogah, pri katerih bo v ospredju spretnost.

Projekt »E-SME – E-Mobility meets SME’s / e-mobilnost sreča MSP-je« je sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V – Slovenija-Avstrija 2014-2020. Lastna sredstva zagotavlja dežela Štajerska in projektni partnerji.

Vir: Robert Novak, ZRS Bistra Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.