Marjan Ostroško: Camino – pot brez začetka in konca (potopis)

Marjan Ostroško: Camino – pot brez začetka in konca (potopis)
Marjan Ostroško: Camino – pot brez začetka in konca (potopis)

When

22/03/2019    
19:00

Where

CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj
Osojnikova 9, Ptuj, 2250

Event Type

Marjan Ostroško: Camino – pot brez začetka in konca / Potopisno predavanje /CID Ptuj / Petek, 22. marec 2019, ob 19.00

Tokrat se bomo na potopisnem predavanju podali na Camino. Camino je splošen izraz za potovanje do Santiaga de Compostele, skriva pa veliko različnih poti in življenjskih zgodb. Marjan Ostroško bo predstavil svoje enomesečno potovanje po najbolj obljudenem Caminu – Camino Frances, ki ga je prehodil leta 2017. Dotaknil pa se bo tudi Portugalske verzije (Camino Portugese), ki v delu od Porta pritegne predvsem ljubitelje morja in hoje.

V sliki in besedi bo predstavil svojo pot, izkušnje in vtise. Španija je zelo lepa dežela, Camino pa to lepoto še dodatno poudari. Na predstavitvi bo zelo lepo videti razlike med posameznimi kraji in področji. Tako na ravni pokrajine, kot tudi gastronomsko-kulturne razlike. Uradna dolžina Camina Frances je 799 km. Pot do konca sveta doda še 90–120 km. Med potjo se srečujemo z velemesti, neokrnjeno naravo, kilometri žitnih polj, Pireneji, malimi vasicami in popotniki s celega sveta.

Marjan Ostroško bo na podlagi lastnih izkušenj predstavil tudi nekaj idej, kaj narediti, da bo Camino res naša pot. In da bo to pot, ki se je bomo z veseljem spominjali. Kako se pripraviti na 800–900 km dolgo pot, kjer je en dan 40 stopinj, drugi dan pa dež ali sneg? Kaj narediti, da ne bomo že 3. ali 4. dan jokali zaradi žuljev?

Vstopnine ni!

Vir: mateja Lapuh, CID Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.