Marika Vicari: As I Walk – Kakor hodim (razstava)

Marika Vicari: As I Walk – Kakor hodim (razstava)
Marika Vicari: As I Walk - Kakor hodim (razstava)

When

29/09/2021 - 14/11/2021    
10:00

Where

Galerija mesta Ptuj
Prešernova 29, Ptuj, 2250

Event Type

Vabljeni v Galerijo mesta Ptuj na ogled razstave Marike Vicari, As I Walk (Kakor hodim), ki bo na ogled do 14. 11. 2021.

Razstava je razdeljena v pet soban, sledi igri, ki se v glavnem igra na črno – beli podlagi v glavnih temah umetničinega raziskovanja: pogled na poti (Lo sguardo nell’cammino), tišina (Silenzio), vsakdanjost sveta videna skozi okno (Quotidianità del mondo alla finestra), spomin Zemlje in proces izginotja v globokih črninah (La memoria della terra e il processo di sparizione nei neri profondi), igra pa se konča v zadnji in barviti sobi s serijo slik posvečeni želji po potovanju in doživljanju sveta (Voglia di viaggiare vivendo il mondo).

Še ne-razstavljene risbe na lesu in papirju v majhnem in velikem formatu se nanašajo na poglobljeno zgodbo, ki poustvarja vse centrifugalne in participativne občutke potovanja, prehoda prostorov in zmeraj novega pogleda na pokrajino in ozemlje okrog nas. Geografije in meritve postanejo protislovni fragmenti drugih in edinstvenih resničnosti.

Ta razstava je posvečena človeku, ki se zaradi pogojev samote, tišine, stopinj ali spomina zna skozi svoj pogled vedno vrniti k svoji osebni in intimni naravi …

Razstavo, ki je nastala v sodelovanju z Galerijo Punto Sull’Arte iz Vareseja, Galerijo Romberg iz Latine in društvom Art Stays iz Ptuja, bo spremljal trojezični katalog z uvodom Antonija Arévala in Marjete Ciglenečki, besedili in odlomki Mattea Galbiatija, Gianluca Marzianija, Itala Bergantinija, Alessandre Redaelli, Emanueleja Beluffija, Petra Assmanna, Cecilie Marie Di Bona.

Odpiralni čas:

  • torek – petek: 10.00 – 17.00
  • sobota, nedelja & prazniki: 10.00 – 17.00
  • ponedeljek: zaprto

Vir: Dušan Fišer, Galerija mesta Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.