Marika Vicari: Sprehod (razstava)

Marika Vicari: Sprehod (razstava)
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 06/03/2024 - 04/04/2024
9:00

Kategorije


Vljudno vabljeni na ogled razstave: Marika Vicari, SPREHOD, ki bo odprta do 14. aprila 2024 v Galeriji FO.VI, Strnišče 6, Kidričevo.

Galerija je odprta v ponedeljek, sredo in petek od 9. do 13. ure ter v soboto od 16. do 19. ure oz. po predhodni najavi.

“Marika po gozdovih pohaja sama s svojimi mislimi in v spokojni tišini, brez fotografskega aparata in celo brez skicirke. Podobe z drevjem poraščenih ravnic ali rahlo vzvalovanega terena najraje doživlja v zimskem času, ko tla pokriva sneg, veje pa so brez listja; to je čas, ko se tudi narava umiri in počiva. Prizori se ji vtisnejo v spomin in prepletejo z mislimi, ki so jo spremljale na poti, spomini pa oživijo, ko se slikarka pripravlja na delo v ateljeju.” (Marjeta Ciglenečki, As I Walk / Kakor Hodim, 2021, Galerija mesta Ptuj)

Galerija FO.VI nadaljuje razstavno sezono 2024 z razstavo italijanske umetnice Marike Vicari, zato Vas vljudno vabimo da se nam pridružite na predstavitvi njenih novih pokrajin. Na razstavi bodo predstavljena dela večjega in manjšega formata v tehniki grafit in akvarel na lesu ali bombažnem papirju. Marika Vicari že od začetka svojega ustvarjanja v delih slavi milost dreves. Njene slike nam pripovedujejo o gozdovih, ki nikoli ne podležejo lahki estetski skušnjavi pravljice, čeprav imajo nedotaknjen sanjski domet. To so možni, a ne resnični gozdovi. So rezultat plastenja spominov in čustev, arhetipi tistega, kar se v naših mislih oblikuje ob besedi “gozd”. Marika Vicari ustvarja kompozicije, ki jih določata belina in črnina, z monokromatskimi presledki akvarela, katerih namen je priklicati spomine in obujanje spominov na doživete pokrajine. Obzorja so suspendirana, detajli prekinjeni, natančnost pa ostaja na trenutke nakazana, a blizu razkroja. Njeni gozdovi in drevesa postanejo nujna metafora za naš obstoj.

Vir: ArtStays

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.