Marika Vicari (IT): As I Walk (Kakor hodim) – razstava

Marika Vicari (IT): As I Walk (Kakor hodim) – razstava
Marika Vicari (IT): As I Walk (Kakor hodim) - razstava

When

15/12/2018 - 15/01/2019    
9:00

Where

Galerija FO.VI
Strnišče 6, Kidričevo, 2325

Event Type

Vljudno vabljeni v Galerijo FO.VI v Strnišču pri Kidričevem, na ogled razstave avtorice Marika Vicari (IT) z naslovom As I Walk (Kakor hodim).

Razstava bo odprta do 15. januarja 2019. Galerija je odprta v ponedeljek, sredo, petek in soboto od 9. do 13. ure, oz. po predhodni najavi.

O avtorici in razstavi:

Marika Vicari je bila rojena 1979 v Vicenzi, Italija. Diplomirala je iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Benetkah (pri prof. Carlu Di Racu) in magistrirala na Fakulteti za vizualne umetnosti, Univerze za arhitekturo v Benetkah. Od leta 2000 razstavlja po vsej Evropi in drugod. Deluje tudi kot kustosinja in je kreativna direktorica slovenskega festivala sodobne umetnosti Art Stays.

Decembrska razstava v Galeriji FO.VI postavlja na ogled veliko število del manjšega formata iz različnih obdobij avtoričinega ustvarjanja. Skupen naslov, As I Walk (Kakor hodim) nakazuje da gre za umetniški zapis njenih umikov v naravo, ki se navezujejo na ritual hoje kot umetniške intervencije. Le da Marika Vicari svojo pot ne predstavi z zemljevidom, temveč z zelo premišljenimi in natančnimi pogledi očesa, ki jih zajame s svinčnikom na lesu.
V prilogi tudi fotografije za objavo.

Razstave v Galeriji FO.VI organizira KUD ART STAYS. INFO: info@artstays.si, 051 361 800, 02 796 3600

Vir: Jernej Forbici, KUD Art Stays

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.