Marika Vicari: As I Walk – Kakor hodim (voden ogled)

Marika Vicari: As I Walk – Kakor hodim (voden ogled)

Datum/Čas:
Datum: 16/10/2021
Ura: 10:00

Lokacija dogodka:
Galerija mesta Ptuj, Prešernova 29, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: mestna galerija, razstava


Vabljeni v Galerijo mesta Ptuj na voden ogled razstave Marike Vicari, As I Walk (Kakor hodim), ki bo v soboto, 16. oktobra 2021, ob 10. uri v Galeriji mesta Ptuj. Po razstavi vas bo popeljala dr. Marjeta Ciglenečki, avtorica spremnega kataloga razstave.

Vstop je prost. Vodstva se lahko udeležite v skladu s PCT protokolom in priporočili NIJZ.

Razstava je razdeljena v pet soban, sledi igri, ki se v glavnem igra na črno – beli podlagi v glavnih temah umetničinega raziskovanja: pogled na poti (Lo sguardo nell’cammino), tišina (Silenzio), vsakdanjost sveta videna skozi okno (Quotidianità del mondo alla finestra), spomin Zemlje in proces izginotja v globokih črninah (La memoria della terra e il processo di sparizione nei neri profondi), igra pa se konča v zadnji in barviti sobi s serijo slik posvečeni želji po potovanju in doživljanju sveta (Voglia di viaggiare vivendo il mondo).

Še ne-razstavljene risbe na lesu in papirju v majhnem in velikem formatu se nanašajo na poglobljeno zgodbo, ki poustvarja vse centrifugalne in participativne občutke potovanja, prehoda prostorov in zmeraj novega pogleda na pokrajino in ozemlje okrog nas. Geografije in meritve postanejo protislovni fragmenti drugih in edinstvenih resničnosti.

Ta razstava je posvečena človeku, ki se zaradi pogojev samote, tišine, stopinj ali spomina zna skozi svoj pogled vedno vrniti k svoji osebni in intimni naravi …

Odpiralni čas:

  • torek – petek: 10.00 – 17.00
  • sobota, nedelja & prazniki: 10.00 – 17.00
  • ponedeljek: zaprto

Vir: Dušan Fišer, Galerija mesta Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.