Manca Izmajlov / Benjamin Izmajlov: Zvezde na nebu žare

Manca Izmajlov / Benjamin Izmajlov: Zvezde na nebu žare
Manca Izmajlov / Benjamin Izmajlov: Zvezde na nebu žare

When

20/09/2019    
19:00

Where

Grad Vurberk
Vurberk 85, Spodnji Duplek, 2241

Event Type

Vabljeni v petek, 20. septembra 2019, ob 19. uri na prelep koncert, posvečen slovenski pesmi. Na Grad Vurberk prihajata umetnika, ki ju ljudje vedno sprejmejo z navdušenjem. Ambasadorja slovenske kulture po svetu, mednarodno uveljavljena pevka MANCA IZMAJLOVA in virtuoz na violini, prof. BENJAMIN IZMAJLOV.

Manco slovenska publika spremlja že 18 let, za sabo ima več kot 1.000 koncertov, tudi na najbolj znanih odrih v tujini. Njena karizma in obenem preprosta iskrena neposrednost na odru osvojita vsakogar. Slovenske pesmi (s simfoničnim orkestrom jih je skozi leta posnela že 24) v interpretaciji njenega lepega in močnega glasu dobijo nove razsežnosti.

V repertoarju glasbenikov so tako ponarodele pesmi (Zabučale gore, Regiment, Kje so moje rožice…) kot domoljubne zborovske pesmi (Lipa, Domovini, Rož, Podjuna, Zila…), najlepši samospevi ter veliko število pesmi iz obdobja zlate slovenske popevke in znamenitih filmov (Tam, kjer sem doma, Lastovka, Poletna noč, Ti si moja ljubezen…) in zapuščine Slavka Avsenika in Lojzeta Slaka (Čez zelene trate, Nabrala bom šopek cvetja, Zvezde na nebu žare, Mamici…). Prav tako ljudi vedno znova očara pojoča in iskriva violina, ki jo igra Benjamin Izmajlov, vabljeni solist Moskovske filharmonije in gostujoči profesor na Dunajski akademiji za glasbo.

Koncerte sproščeno in šaljivo glasbenika povezujeta sama, kar jim doda poseben čar. Nikoli pa na njunih koncerih ne manjka tudi kaka ruska pesem. Zagotovo bo to večer, ki vam bo za dolgo napolnil srce.

Ne zamudite ga! V primeru slabega vremena bo koncert v Kulturnem domu Korena.

Vir: Manca Izmajlov PR

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.