Luka Ravnjak: Didgeridoo (delavnica)

Luka Ravnjak: Didgeridoo (delavnica)
Luka Ravnjak: Didgeridoo (delavnica)

When

17/12/2018    
18:00 - 21:00

Where

Fürstova hiša
Krempljeva 1, Ptuj, 2250

Event Type

Fürstova hiša vabi na delavnica Luke Ravnjaka z imenom DIDGERIDOO, na kateri si boste lahko izdelali glasbilo. Delavnica bo potekala v ponedeljek, 17. 12. 2018, od 18. do 21. ure.

Luka Ravnjak je učitelj Lindyhopa, čarlstouna, boogie woogieja in east coast swinga pri Swing Bratsih. Sicer se še ukvarja z otroško animacijo ter je hkrati goreč ljubitelj glasbe in glasbila didgeridoo, katerega zvoki včasih prihajajo tudi iz Fuerstove hiše. Vabljeni na delavnico, kjer se bomo spoznali z enim izmed najstarejših glasbil na planetu. Didgeridoo je eno izmed imen tega glasbila, ki so ga avstralski domorodci aborigini uporabljali za obredno igranje in glasbo.

Na delavnici si bomo izdelali glasbilo, ki bo imelo podobne zakonitosti kot didgeridoo (če ga še nimate, lahko si pa s sabo prinesete svojega), se naučili trobljenja, igranja različnih zvokov, spoznali bomo prav tako krožno dihanje in osvojili nekaj osnovnih ritmov.

Pridite, vsekakor bo unikatno, zabavno, špukajoče in igrivo. Za delavnico, ki je brezplačna, je potrebna prijava zaradi nabave materiala. Število udeležencev je omejeno. Prijava na delavnico na mail: kreatilu@gmail.com

Vir: Füerstova hiša

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.