Luka Mancini: Pozabljena megalitska civilizacija (predavanje)

Luka Mancini: Pozabljena megalitska civilizacija (predavanje)
Luka Mancini: Pozabljena megalitska civilizacija (predavanje)

When

25/01/2018    
17:00 - 19:00

Where

Fürstova hiša
Krempljeva 1, Ptuj, 2250

Event Type

Vabljeni v četrtek, 25. januarja 2018, ob 17.00 v Fürstovo hišo na vznemirljivo potovanje v preteklost po naslovom Luka Mancini: Pozabljena megalitska civilizacija, ki ga bomo doživljali kot napet kriminalni roman.

Namen predavanja je predstaviti širšo sliko trenutnega vedenja o človeški preteklosti in rojstvu civilizacije s poudarkom na megalitskih kulturah in najdišču Göbekli Tepe. Soočili bomo pozicije uradne arheologije oz. zgodovine ter poglede alternativnih, neodvisnih raziskovalcev. Predavanje je opremljeno z bogatim slikovnim gradivom. Predavanje je bilo prvič predstavljeno v okviru iniciative Odstiranja znanj prednikov, katere član in ambasador je tudi avtor predavanja. OZP je v letu 2017 priredila 30 predavanj različnih avtorjev. Zgodovina še nikoli ni bila tako zanimiva!

ALTERNATIVNA DATACIJA SFINGE – 20 let pozneje
Naša zgodba se začne v Egiptu, kjer se bomo spomnili revolucionarne datacije sfinge s katero je geolog Robert M. Schoch, šokiral tedanjo egiptološko srenjo. Danes datacija na najmanj 7000 let pr. n. št. še vedno ni ovržena hkrati pa ne sprejeta med egiptologi, saj ruši uveljavljeno kronologijo.

PRELOMNI GöBEKLI TEPE
Še posebej se bomo posvetili najstarejšemu do sedaj odkritemu megalitskemu templju Göbekli Tepe v Turčiji, ki na novo piše zgodbo človeške civilizacije, saj je uradno datiran na starost 12.000 let. Širša javnost še danes o tem odkritju in njegovih implikacijah ni ustrezno obveščena. Kot kaže so ga zgradili lovci in nabiralci ali pa je šlo vendarle za nekakšen tranfer znanja s strani neke danes pozabljene hipotetične višje razvite kulture?

KATASTROFIČNO OBDOBJE KONCA ZADNJE LEDENE DOBE
Govorili bomo o tem kako je obdobje konca ledene dobe vplivalo na takratno prebivalstvo in preverili kredibilnost pogledov alternativnih raziskovalcev zgodovine, ki zagovarjajo teorijo o tem, da je bila v takratnih katastrofičnih dogodkih uničena relativno visoko razvita civilizacija, katere preživeli so dali impulz za razvoj našega lastnega civilizacijskega cikla.

NEZNANI MEGALITI SVETA
Nato gremo na potovanje po svetu kjer si bomo ogledali številna manj znana megalitska najdišča. Presenetljiva razširjenost megalitskih templjev, kamnitih krogov, dolmenov, menhirjev … po svetu, sorodni principi gradnje, neverjetno podobni koncepti v mitologijah, ikonografskih vsebinah in verovanjih nam nemara kažejo, da je tudi svet davnih tisočletij deloval kot celota.

O PREDAVATELJU
Luka Mancini, magister oblikovanja, avtor številnih vidnih sporočil, med drugim tudi podobe logotipov Radia Slovenija bo tokrat predaval o temi s področja, ki ga spremlja že od leta 1995. Zanimajo ga odkritja s področja izvorov civilizacije in megalitskih kultur, artefakti – anomalije, zamolčana odkritja in najdbe ter pozitivni in negativni dejavniki, ki vplivajo na oblikovanje znanstvenih paradigem in napredovanje znanosti. S predavanji želi vzpodbuditi zanimanje za našo preteklost in tista odkritja, ki dokazujejo, da zgodba naših izvorov še zdaleč ni dovolj dobro pojasnjena.

Priporočen prispevek: 5 EUR

Vir: Marjan Ostroško

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.