Lucija Stramec (odprtje razstave)

Lucija Stramec (odprtje razstave)

Datum/Čas:
Datum: 14/09/2017
Ura: 18:00

Lokacija dogodka:
Miheličeva galerija Ptuj, Dravska 4, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: miheličeva galerija, otvoritev, razstava


Vljudno vas vabimo v četrtek, 14. septembra 2017, ob 18.00 v Miheličevo galerijo na Ptuju na odprtje likovne razstave na kateri se bo predstavila akademska slikarka Lucija Stramec.

Pri ustvarjanju Lucije Stramec (1978, Slovenj Gradec) gre znotraj slovenskega sodobnega slikarstva za več stvari hkrati, ki njena umetniška dela uvrščajo med opaznejše prakse na področju slikarstva 21. stoletja, tudi v evropskem kontekstu. Najprej gre za njeno pozornost, ki jo namenja izbranim detajlom, potem za inovativnost v pristopu nastanka umetniškega dela in likovne rešitve upodabljanja svetlobe, ki je drugačen in prav poseben, kar smo lahko videli doslej. Posebna je njena sposobnost ujeti spontani trenutek svetlobe v naravi, ki se pred nami nenadoma razodene kot zapleten odnos sožitja med naravo in človekom, med racionalnim in emotivnim, med smrtjo in ponovnim življenjem. Umetnici je uspelo poiskati prispodobe, ki prinašajo v naša vsakdanja življenja in v naš, velikokrat brezupen, svet nekaj povsem novega, svetlega in lepega, novo upanje, ki deluje.

Razstava bo na ogled do 15. oktobra 2017 v delovnem času galerije (sreda – sobota: 10.00 – 13.00 in 16.00 – 19.00, nedelja: 14.00 – 18.00)

Vir: Stanka Gačnik, Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.