Liffe po Liffu: Glej in se čudi (Lo and behold)

Liffe po Liffu: Glej in se čudi (Lo and behold)

Datum/Čas:
Datum: 15/12/2016
Ura: 19:00

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: dokumentarec, mestni kino


Liffe po Liffu: Glej in se čudi – sanjarjenje o povezanem svetu (Lo and Behold: Reveries of the Connected World), Werner Herzog, ZDA, 2016, 98 min

Werner Herzog je romantični prerok novega nemškega filma sedemdesetih in velja za enega najbolj obsedenih, čudaških in spornih režiserjev v vsej filmski zgodovini. Opremljen z radovednostjo in živahno domišljijo se odpravi na potovanje, ki razkrije, kako je internet preoblikoval skoraj vse vidike naših življenj. Liffe 2016.

Werner Herzog se s sodobno tehnologijo druži tako poredko, da nima niti mobilnega telefona, kaj šele Facebookovega profila, pa vendar se z enakim navdušenjem kot prej skrajnih pokrajin zemeljske oble tokrat loti sveta sodobne povezanosti – od otroških korakov svetovnega spleta do možnih scenarijev, ki se nam obetajo v prihodnosti. Pred kamero povabi številna vodilna imena tehnološke revolucije, od vizionarskega podjetnika Elona Muska do zloglasnega hekerja Kevina Mitnicka. Na svoji poti pa naleti tudi na žrtve medmrežnih pasti in odkrije nenavadno skupnost tehnopuščavnikov – ti so zavetje pred elektromagnetnim valovanjem našli v senci ogromnega teleskopa, ki lovi radijske valove iz globin vesolja.

Na sporedu v četrtek, 15. decembra 2016, ob 19.00 in v soboto, 17. decembra 2016, ob 19.00.

Vir: Mestni kino Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.