Lepotica ob Dravi: Odprtje razstave učenk četrtega in petega razreda OŠ Mladika (šolskega leta 2022/23)

Lepotica ob Dravi: Odprtje razstave učenk četrtega in petega razreda OŠ Mladika (šolskega leta 2022/23)
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 27/11/2023
14:00

Lokacija
Galerija Magistrat

Kategorije


Vabilo na odprtje razstave Lepotica ob Dravi učenk četrtega in petega razreda OŠ Mladika (šolskega leta 2022/23) v ponedeljek, 27. novembra 2023, ob 14. uri v Galeriji Magistrat v mestni hiši na Ptuju. Razstava bo postavljena na ogled do konca leta 2023.

OŠ Mladika letos praznuje 121. obletnico, ki jo bomo ob koncu leta zaznamovali z dnevom šole na temo praznikov. Razstava je tako uvod v praznične dni, s katero so učenke lanskega četrtega in petega razreda upodobile šolo, kot jo vidijo in doživljajo same.

Razstavo smo naslovili Lepotica ob Dravi in prikazuje upodobitve mogočne stavbe, ki je prostor dnevnega srečevanja, druženja ter učenja otrok in mladine. Radi jo obiskujejo, saj se tukaj spletajo prijateljstva, krepijo ustvarjalnost in domišljija.

To je bilo tudi vodilo likovnega krožka Ustvarjalne roke, ki so ga učenke obiskovale. Najprej smo nekaj časa namenile pogovoru, kako se lotimo slikanja v naravi in kaj potrebujemo za delo. Pozneje smo nekaj ur namenile slikanju na prostem – skiciranju šole z opazovanjem.

Pomemben del usvajanja znanja znotraj tega krožka je delo na terenu, zato so dekleta z veseljem vzela v roke svinčnike in delala v naravi. Najprej so tako narisale šolo, kot jo vidijo same, pozneje v razredu pa so s suhimi pasteli in flomastri dale končno podobo svojim slikam šole.

Veseli nas, da smo lahko v Galeriji Magistrat v mestni hiši na Ptuju razstavili in širši javnosti predstavili unikatne podobe lepotice ob Dravi. Razstava je nagrada za učenke, namenjena pa tudi staršem, zaposlenim na OŠ Mladika in vsem drugim obiskovalcem, saj je tovrstna predstavitev dejavnosti Mladike odlična priložnost za promocijo šole in Ptuja.

Karmen Plavec, Mentorica likovnega krožka Ustvarjalne roke

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.