Lepi fant (Beautiful Boy)

Lepi fant (Beautiful Boy)
Lepi fant (Beautiful Boy)

When

02/03/2019    
20:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Lepi fant (Beautiful Boy), Felix van Groeningen, ZDA, 2018, 120 min, biografska, drama

Osemnajstletni Nicolas Sheff je bil priden dijak, urednik šolskega časopisa, igralec v šolski predstavi, član vaterpolske ekipe, strasten bralec in nadarjen umetnik, ki bi jeseni moral začeti študirati. Pri dvanajstih letih je začel eksperimentirati z drogami, a ko je prvič poskusil metamfetamin, se mu je življenje postavilo na glavo. Iz najstnika, ki je občasno preizkušal droge, je postal popoln odvisnik.

Film Lepi fant nudi boleč in iskren vpogled v to, kako sta se družina Sheff in Nic spopadala z njegovo odvisnostjo. Posnet je po istoimenski knjižni predlogi Nicovega očeta Davida Sheffa ter po Nicovih spominih, ki jih je opisal v knjigi Odraščati z metamfetaminom. V njem vidimo, kako lahko odvisnost uniči življenja in kako jih lahko ljubezen ponovno sestavi. Grozljiv in srce parajoč ter hkrati poln ljubezni in upanja, Lepi fant govori o neizpolnjenih sanjah, prelomljenih obljubah in besu, medtem ko Nictone vse globlje v odvisnost, iz katere ga poskuša rešiti oče David.

Na sporedu: četrtek, 28. februar 2019, 20.00 / petek, 1. marec 2019, 18.00 / sobota, 2. marec 2019, 20.00 / nedelja, 3. marec 2019, 18.00

Vir: Mestni kino Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.