Larisa Carli: Svet skozi moje oči (otvoritev razstave)

Larisa Carli: Svet skozi moje oči (otvoritev razstave)
Larisa Carli: Svet skozi moje oči (otvoritev razstave)

When

14/09/2018    
19:00

Where

CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj
Osojnikova 9, Ptuj, 2250

Event Type

Vabljeni v petek, 14. septembra 2018, ob 19.00, v CID Ptuj na otvoritev slikarske razstave mlade ptujčanke Larise Carli z naslovom Svet skozi moje oči.

Larisa Carli (rojena 1995) prihaja iz Ptuja, rada bere, potuje in uživa v lepotah narave ter v njenem upodabljanju. Uporablja več slikarskih tehnik in medijev, medij pa izbere glede na občutek, ki ga želi prikazati. Slika z oljnimi barvami, suhimi pasteli in v tehniki akvarela. Je samoukinja, slika po občutku, uporablja hitre in odločne poteze, medijem pa pogosto prepusti nadzor, v čemer ravno najbolj uživa. Njen stil je realistično-impresionističen, razvil se je skozi leta.

Že kot otrok je zelo rada risala, njena strast pa se je rodila, ko ji je oče pri dvanajstih letih kupil oljne barve, s katerimi je na začetku slikala kar s prsti. Na precepu med srednjo šolo in študijem se je odločala med študijem matematike, psihologije in slikarstva, na koncu se je odločila za študij matematike, ki ga ravno dokončuje. Kot študentka na Fakulteti za matematiko in fiziko se je skozi študij naučila veliko tudi o svetlobi, pigmentih in človeški zaznavi obojega, o čemer je napisala tudi članek za revijo Matrika. Meni, da je najpomembnejša veščina, ki jo je z vajo pridobila, ravno sposobnost pravilne percepcije oblik in barv ter razumevanja, zakaj jih zaznavamo takšne, kot jih.

Obožuje Mediteran, v zadnjih dveh letih je zraven krajev na Hrvaškem obiskala tudi Gardsko jezero, Tenerife in Sardinijo, zaradi česar so njena najnovejša dela prav mediteransko obarvana.

Razstava bo odprta do 15. oktobra 2018, razstavo pa si je možno ogledati v odpiralnem času od ponedeljka do petka od 9. do 18. ure.

Vstopnine ni!

Vir: Mateja Lapuh, CID Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.