Lada Cerar: Di(y)amonds! (otvoritev razstave)

Lada Cerar: Di(y)amonds! (otvoritev razstave)

Datum/Čas:
Datum: 14/10/2016
Ura: 19:00

Lokacija dogodka:
Galerija GEMA, Grajska 4, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: otvoritev, razstava


Vljudno vabljeni na odprtje razstave Lada Cerar: Di(y)amonds!, ki bo v petek, 14. oktobra 2016, ob 19. uri, v galeriji Gema na Ptuju.

V galeriji Gema bo umetnica predstavila svoj novi projekt, ki je nadaljevanje dela »Odpihni moje račune«. Tudi tokrat je avtorica vzela za osnovni material položnice, ki jih vsakodnevno plačuje. Položnice je v slogu naredi sam (do it yourself – DIY) spremenila v diamantne novoletne okraske, papirnat nakit in predimenzioniran bivalni diamant. Ti artefakti skušajo na lirično – duhovit način govoriti o luksuzu, ki ni dostopen večini ljudi, estetiki na prvi pogled, ki se šibi pod težo ekonomskih problemov in turbulenc današnjega časa.

Vabljeni, če vas zanima, kako se je s položnicami »spopadla« umetnica, ki se želi znebiti svojih računov, ki jih je skrbno zbirala in malo manj rada plačevala zadnjih nekaj let. Na otvoritev in ogled razstave zlasti vabljeni morebitni sponzorji umetnosti, finančni svetovalci, ljubitelji diamantov, računovodje in ostali finančni eksperti!

O avtorici:

Lada Cerar (1974) je leta 2002 diplomirala iz kiparstva na  Akademiji za likovno umetnost  in oblikovanje v Ljubljani. Samozaposlena v kulturi deluje samostojno in znotraj skupine KOLEKTIVA (Vesna Bukovec, Lada  Cerar in Metka Zupanič) od leta 2002. Cerarjevo bi lahko označili kot umetnico, ki se v svojih projektih pogosto loteva socialnih in družbenih tem. Inspiracijo za svoja dela išče v privatni sferi, ki jo vpenja v širši družbeni kontekst. Gledalca sooča z aktualnimi problemi današnje družbe, kot so npr. starostniki v projektu Kdo se boji starih ljudi, zdravstvo v projektu Umetnost kot terapija ali pa finance v projektu Odpihni moje račune!.

Sodelovala je na mnogih domačih in mednarodnih razstavah kot so Slovenska umetnost med 1995-2005 v Moderni Galeriji, v  galeriji Škuc,  galeriji P74,  Likovnem salonu v Celju, Mariboru, Slovenj Gradcu, na 45. Oktobarskem salonu v Beogradu, v Sarejevu, Zagrebu, na razstavi Narratives, -357+65 Two generations v Kunsthaus Graz, na 11. Bienalu mladih v Atenah, v galeriji A + A v Benetkah, Veroni, Rimu, Bratislavi, Dunaju in drugih. Udeležila se je rezidenc v Nottinghamu, Berlinu, avstrijskem Gradcu in italijanski Gorici.

Razstava bo na ogled do 20. novembra 2016.

Vir: Metka Zupanič, Galerija GEMA

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.