Kurentovanje 2020: Mednarodni znanstveni posvet o obstoju in pomenu globljih stanj zavesti

Kurentovanje 2020: Mednarodni znanstveni posvet o obstoju in pomenu globljih stanj zavesti

Datum/Čas:
Datum: 20/02/2020
Ura: 9:00

Lokacija dogodka:
Dominikanski samostan Ptuj, Muzejski trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: posvet, predavanje, predstavitev


ZRS Bistra Ptuj vabi na mednarodni znanstveni posvet o obstoju in pomenu globjih stanj zavesti, ki bo v četrtek, 20. 2. 2020, s pričetkom ob 9.00 v Dominikanskem samostanu na Ptuju in ob 18. uri na predstavitev knjige z naslovom: KURENT – KORANT – Ali veš kdo si?

Ob letošnjem 60. kurentovanju se bo zvrstilo veliko število spremljajočih dogodkov v čast in spomin našim očakom, ki so nam zapustili izjemno etnografsko dediščino. Ker sta resnična bit in pomen naše dediščine še vedno zavita v tančico skrivnosti, želimo z znanstvenim posvetom, omogočiti drugačen pogled na poslanstvo te dediščine.

Oglejte si celoten program posveta.

Po zaključku posveta, ob 18. uri, bomo predstavili knjigo z naslovom: KURENT – KORANT – Ali veš kdo si?

Knjiga predstavlja hevristični poskus oblikovanja drugačnih pogledov o pomenu tradicionalne etnografske pustne dediščine, ki se je skozi čas ohranila na Ptuju, Dravskem in Ptujskem polju ter Halozah in Slovenskih goricah. Z združevanjem znanosti duha in znanosti razuma ter kartezijske znanosti poskušam nakazati, kako je mogoče priti do poglobljenih spoznanj o pomenu obredij, ki smo jim priča v naši tradicionalni etnografski pustni dediščini. Ob teh spoznanjih pa so dodane izkušnje in modrosti starodavnih modrecev iz različnih civilizacijskih okolij in obdobij. Vsa njihova spoznanja pa so na osupljiv način podobna spoznanjem sodobnih fizikov, biologov, antropologov, sociologov, filozofov, teologov itd.

Vir: ZRS Bistra Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.