Kultura poniževanja (otvoritev razstave)

Kultura poniževanja (otvoritev razstave)
Kultura poniževanja (otvoritev razstave)

When

30/03/2018    
19:00

Where

CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj
Osojnikova 9, Ptuj, 2250

Event Type

Cid Ptuj vljudno vabi na otvoritev razstave artivističnih plakatov Kultura poniževanja, ki bo v petek, 30. marca 2018, ob 19.00.

V Sloveniji zaznavamo vedno večje stiske in negativne posledice, o katerih pričajo mladi zaradi različnih pritiskov in oblik nasilja, ki jih doživljajo s strani svojih vrstnikov. Vrstniško nasilje se kaže v obliki negativnih opazk in šal na račun mlade osebe, izključevanja iz vrstniških skupin, ustrahovanja, izsiljevanja za denar ali druge usluge, nedopuščanja osebi, da spregovori, fizičnega nasilja … Zelo pogosta oblika pa je tudi zasramovanje preko družbenih omrežij, objavljanje fotografij žrtve in mnogo drugih oblik.

V društvu Parada ponosa so v letu 2017 izvedli obsežno raziskavo, ki je pokazala, da je za LGBTIQ+ mlade šola žal eno najbolj travmatičnih okolij, kjer doživljajo nasilje. Z namenom osveščanja mladih o negativnih posledicah vrstniškega nasilja ter opolnomočenja tistih, ki sami niso žrtve, vendar imajo možnost pomagati sošolcu ali sošolki v stiski, vas vabimo k ogledu razstave »Kultura poniževanja«.

Umetniška dela, ki bodo razstavljena, so delo mladih artivistov Antonija Karadzoskega in Daniela Arzole, ki uporabljata plakate kot orodje za prenos in prikaz lastne izkušnje nasilja in diskriminacije zaradi spolne usmerjenosti širšemu občinstvu. Odprtje razstave bo spremljala osebna izpoved osebe, ki je bila soočena z vrstniškim nasiljem na podlagi spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete. Vstopnine ni!

Razstava bo odprta do 30. aprila 2018.

Vir: Mateja Lapuh, CID Ptuj
Foto: Antonij Karadzoske

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.